Cele mai citite
 


Timiş: Primele victime ale trichinelozei
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 13 ian /Agerpres/ - Trei membri ai unei familii din comuna timişeană Victor Vlad Delamarina au ajuns la spital după ce au consumat preparate din carne de la pomana porcului, animalul fiind infestat cu trichinella spiralis. O a patra persoană a familiei este monitorizată la domiciliu.
'Sunt internate trei persoane suspecte de trichineloză. Una din ele prezintă toată simptomatologia, celelalte două - încă nu, dar şi acestea au consumat din aceeaşi carne infestată', a declarat, joi, medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara.
Potrivit medicului, cea de-a patra persoană din familie nu s-a prezentat la spital, dar este monitorizată la domiciliu, deoarece şi aceasta a mâncat din pomana porcului.
Autoritatea de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş au demarat o anchetă epidemiologică în localitate pentru a vedea dacă nu sunt infestate mai multe animale cu trichinella spiralis.
Acesta este primul caz de trichineloză înregistrat în Timiş în acest sezon hibernal. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Un singur caz de trichineloză în acest sezon Comercianţii de carne de porc au devenit mult mai atenţi la starea de sănătate a animalelor sacrificate de Crăciun, astfel că inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş au aplicat doar trei amenzi în urma controalelor efectuate în teritoriu înainte de sărbătorile...
Timiş: Medicii timişoreni le oferă germanilor experienţa lor în domeniul patologiei trichinelozei Medicii specialişti de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara le pot oferi colegilor germani informaţii cu privire la anumite boli, precum trichineloza, afirmă purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta.
Timiş: Anchetă a Gărzii de Mediu în cazul unui depozit clandestin de deşeuri medicale Garda de Mediu Timiş a demarat o anchetă, luni, după ce a fost sesizată de mai mulţi vânători că pe un câmp de lângă Timişoara au găsit o groapă de gunoi clandestină, unde au fost aruncate deşeuri medicale.
Timiş: UMF 'Victor Babeş' evaluează teza de doctorat a lui Cristian Buşoi, spune rectorul Universităţii Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara evaluează teza de doctorat a fostului deputat de Timiş, prim-vicepreşedinte al PNL, Cristian Buşoi, după ce au apărut suspiciuni de plagiat privind lucrarea acestuia, a declarat, miercuri, rectorul UMF Timişoara, prof. univ. dr...
Timiş: Centrul de Medicină Genomică al UMF 'Victor Babeş' va avea un Registru Naţional de Boli Rare Centrul de Medicină Genomică al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara, împreună cu Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din municipiu vor avea din acest an un Registru Naţional de Boli Rare, a anunţat, vineri, prof. univ. Maria Puiu, şeful disciplinei Genetică a Universităţii de...
Timiş: DSVSA supraveghează frontierele pentru prevenirea răspândirii dermatozei nodulare la bovine Lucrătorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş supraveghează cele patru puncte de trecere a frontierei de stat de la graniţa cu Republica Serbia, altele decât Moraviţa, pentru prevenirea răspândirii în ţara noastră a dermatozei nodulare contagioase a bovinelor.