Cele mai citite
 


Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va ataca decizia Tribunalului în cazul medicului Tusciuc
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 13 ian /Agerpres/ - Decizia Tribunalului Olt, de admitere a contestaţiei depusă de medicul Mircea Tusciuc împotriva hotărârii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina prin care este desfăcut contractul său de muncă, va fi atacată de SJU Slatina, potrivit afirmaţiilor directorului medical al unităţii spitaliceşti, Romeo Stănculescu.
Acesta a declarat joi, pentru AGERPRES, că în momentul în care SJU Slatina va fi înştiinţat oficial printr-un document emis de Tribunal privind reîncadrarea medicului Tusciuc, spitalul va face recurs la Curtea de Apel Craiova. 'Categoric, în momentul în care vom primi un act oficial prin care suntem anunţaţi de hotărârea Tribunalului prin care i se dă câştig de cauză medicului Mircea Tusciuc, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina îşi rezervă dreptul de a face recurs la Curtea de Apel Craiova. Deocamdată însă nu am primit niciun document care să dovedească faptul că medicul Tusciuc trebuie reîncadrat în muncă', a spus directorul medical, Romeo Stănculescu.
El a menţionat că spitalul se va conforma şi îl va reîncadra în muncă pe medicul Tusciuc în cazul în care acesta va obţine o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. 'Suntem obligaţi să ne supunem deciziei instanţelor aşa cum ne rezervăm şi dreptul de a face recurs dacă hotărârea instanţelor nu e irevocabilă', a adăugat Stănculescu. Medicul Romeo Stănculescu a admis că spitalul are nevoie în continuare de medici de ortopedie şi chirurgie infantilă pentru că în locul lui Mircea Tusciuc a fost adus un medic pensionar iar această soluţie este una provizorie.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Cosmin Mitrache a declarat joi că prin hotărârea numărul 11/11.01.2011, Tribunalul Olt a admis contestaţia făcută de Mircea Tusciuc împotriva deciziei luată de SJU Slatina de desfacere a contractului său de muncă. Judecătorul a explicat că sentinţa este una definitivă dar nu şi irevocabilă şi ea poate fi atacată la Curtea de Apel Craiova.
Medicul Mircea Tusciuc este cercetat penal pentru ucidere din culpă de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, urmărirea penală fiind începută în urmă cu două zile. Procurorul de caz din cadrul Curţii de Apel Craiova, Mircea Popescu, a declarat, joi, că dosarul în care medicii slătineni Mircea Tusciuc şi Paul Iancu sunt cercetaţi penal după ce unul dintre pacienţii lor a decedat, este în lucru. 'La începutul lunii ianurie, pe data de 3, a ajuns la noi raportul de autopsie de la Institutul 'Mina Minovici' din Bucureşti. După analiza datelor din raport, pe data de 11 ianuarie Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă împotriva medicilor Mircea Tusciuc şi Paul Iancu. Probabil că va fi efectuată şi o expertiză medico-legală &ic irc;n acest dosar', a explicat procurorul Mircea Popescu.
O anchetă privindu-i pe medicii Tusciuc şi Iancu face şi Colegiul Medicilor Olt. Preşedintele Colegiului Medicilor Olt, medicul Costache Marinache, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că în aproximativ două săptămâni Comisia de Disciplină se va pronunţa în ancheta respectivă. 'S-a pronunţat deja Comisia de Jurisdicţie dar nu putem face publică această concluzie decât după ce se va pronunţa şi Comisia de Disciplină în cazul medicilor Iancu şi Tusciuc. În cel mult două săptămâni se va pronunţa şi Comisia de Disciplină', a spus Costache Marinache.
Mircea Tusciuc şi Paul Iancu sunt cercetaţi penal pentru ucidere din culpă după ce, în luna mai a anului 2010, un copil de 9 ani din comuna Şerbăneşti a murit după ce a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu o fractură la antebraţul stâng. Medicii care l-au tratat au fost Paul Iancu şi Mircea Tusciuc. După decesul pacientului minor, Colegiul Medicilor a deschis o anchetă, la fel şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina le-a desfăcut contractele de muncă medicilor care l-au tratat pe copil. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Olt: Medicul Tusciuc va fi reîncadrat la Spitalul Slatina Medicul ortoped Mircea Tusciuc, cercetat penal şi de Colegiul Medicilor în cazul morţii unui copil de 9 ani ca urmare a unei fracturi la mână, va fi reîncadrat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive a Tribunalului Olt care a anulat decizia spitalului de...
Olt: Doi medici din Slatina acuzaţi de ucidere din culpă, condamnaţi la închisoare Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu, inculpaţi într-un dosar penal de ucidere din culpă, au fost condamnaţi la închisoare printr-o sentinţă a Judecătoriei Slatina pronunţată miercuri.
Olt: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a suspendat din activitate doi medici cercetaţi disciplinar Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, marţi, suspendarea din activitate a medicilor Mircea Tusciuc şi Gheorghe Ciobanu, cercetaţi disciplinar în cazul unui copil în vârstă de patru ani căruia, după externarea din SJU Slatina, i-a paralizat braţul drept.
Olt: Anchetă la SJU Slatina în cazul unui copil născut cu multiple malformaţii Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Andrei Iordache, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că potrivit unor concluzii preliminare ale anchetei din cazul unui copil cu multiple malformaţii, născut săptămâna trecută în spitalul slătinean, nu e vorba de culpă medicală sau de probleme...
Olt: Medicul Cornel Fulga de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost concediat Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, luni, desfacerea contractului de muncă al medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cornel Fulga, cercetat disciplinar după ce luna trecută un pacient în vârstă de 65 de ani a murit la spital fără a fi consultat.