Cele mai citite
 


Suceava: Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc contestă comasarea cu Spitalului Municipal
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 13 ian /Agerpres/ - Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc contestă comasarea cu Spitalul Municipal, invocând lipsa unor ''argumente reale'' care să justifice o asemenea decizie.
Directorul spitalului, Petronela Paziuc, a declarat presei, joi, că echipa managerială, dar şi sindicatul Sanitas Psihiatrie, prin preşedintele Alexandru Sirius Vaideş, vor face toate demersurile necesare la nivel local, judeţean şi chiar internaţional pentru ca acest lucru să nu se realizeze, în condiţiile în care Spitalul de Psihiatrie a demonstrat că a ocupat şi ocupă o poziţie de frunte în reforma în psihiatria naţională şi internaţională.
Colectivul spitalului a împuternicit conducerea unităţii pentru ca împreună cu sindicatul să ia toate măsurile pentru menţinerea personalităţii juridice şi continuarea reformei începute, condiţii necesare pentru eficientizarea şi creşterea calităţii actului medical pentru persoanele aflate în nevoie.
DSP şi Prefectura Suceava au înaintat Ministerului Sănătăţii un set de propuneri privind reorganizarea unităţilor spitaliceşti cu paturi prin care Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc ar trebui să fie comasat cu Spitalul Municipal, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret cu Spitalul Orăşenesc, în timp ce Spitalul de Boli Cronice Solca ar urma să devină cămin de bătrâni.
Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc a devenit unitate independentă, cu personalitate juridică, în iulie 1999, când printr-un ordin al MS s-a transformat din Secţie de Psihiatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc în unitate spitalicească. Aceasta este singura din judeţ cu specialitate în domeniul psihiatriei.
Spitalul dispune de 80 de paturi şi acordă asistenţă psihiatrică populaţiei din zonele arondate municipiilor Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Vatra Dornei, dar şi populaţiei din restul judeţului Suceava sau din alte judeţe. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Un spital desfiinţat şi două comasate în judeţ Un spital din judeţul Suceava ar putea fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni, iar alte două spitale ar putea fi comasate, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Prefectul de Suceava a cerut şi a primit de la Guvern două milioane de lei pentru Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret va primi două milioane de lei pentru finalizarea investiţiei la al doilea corp nou de clădire, în urma solicitării prefectului de Suceava, Florin Sinescu, adresată marţi Guvernului.
Suceava: Spitalele din judeţ au fost preluate de autorităţile locale Suceava, 8 iul /Agerpres/ - Descentralizarea unităţilor medicale cu paturi din judeţul Suceava s-a încheiat, fiind preluate de administraţiile locale şi ultimele două, respectiv Spitalul de Psihiatrie şi cel Municipal din Câmpulung Moldovenesc.
Suceava: 20 de ani de parteneriat între Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc şi Asociaţia Rumanienhilfe din Germania Primăria din Câmpulung Moldovenesc a găzduit, marţi, festivitatea prin care s-a marcat împlinirea a 20 de ani de parteneriat între Spitalul de Psihiatrie din municipiu şi Asociaţia Rumanienhilfe din Germania, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Alexandru Paziuc, medic primar psihiatru în cadrul spitalului...
Suceava: Toate spitalele publice şi private din judeţ au cititoare de card de sănătate funcţionale Spitalele publice şi private din judeţ au achiziţionat peste 200 de cititoare de card, cele mai multe fiind la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, a declarat joi pentru AGERPRES directorul DSP, Ludovic Abiţei.
Suceava: Manifestare "Deschide ochii! ... Deschide inima!", de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava organizează, pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, manifestarea ''Deschide ochii! ... Deschide inima!'', spectacol şi expoziţie aflate la cea de a IX-a ediţie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt...