Cele mai citite
 


Cluj: Dificultăţile financiare - cele mai mari din 2010 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 13 ian /Agerpres/ - Cele mai mari dificultăţi cu care s-a confruntat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj (SCJU) în 2010 au fost cele de ordin financiar, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul interimar al unităţii sanitare, dr. Cristiana Ciortea.
'Tariful pe un caz, pentru intervenţie sau tratament, nu acoperă cheltuielile reale pe care unitatea le are cu pacientul. În unitate vin cazurile complexe şi cele mai grave din toată regiunea de nord-vest a României. Inevitabil, un caz complex consumă multe resurse şi nu se reuşeşte ca din tariful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să se acopere cheltuiala reală'', a arătat directoarea spitalului.
Cea de-a doua mare problemă din activitatea spitalului a fost şi este şi în prezent cea a personalului, după cum a spus dr. Cristiana Ciortea, susţinând că de aproape doi ani posturile sunt blocate, iar din acest motiv este tot mai greu să se asigure personalul medical necesar acoperirii permanente a urgenţelor.
''Nu ne putem plânge de lipsa de personal medical superior. (...) Dar, într-adevăr, întâmpinăm dificultăţi în privinţa necesarului de personal mediu şi auxiliar'', a precizat managerul unităţii spitaliceşti.
Referindu-se la faptul că în 2010 adresabilitatea pacienţilor a crescut foarte mult, iar spaţiul în care sunt primite şi triate urgenţele a devenit insuficient, dr. Cristiana Ciortea a arătat că o soluţie este începerea construirii noului spital de urgenţă.
''Noi suntem optimişti în privinţa realizării acestui proiect. Din câte am înţeles şi din afirmaţiile preşedintelui Consiliului Judeţean, Alin Tişe, demersurile progresează şi împreună cu Ministerul Sănătăţii sunt, în continuare, identificate posibilităţile de finanţare a construcţiei clădirii. Terenul pentru noul obiectiv este deja stabilit, rămâne de soluţionat partea finanţării. Demararea acestui proiect este extrem de importantă pentru regiunea de nord-vest a ţării, nu doar pentru judeţ'', a afirmat directorul SCJU Cluj.
Cât despre realizările din 2010, dr. Cristiana Ciortea a menţionat achiziţia unui computer tomograf din fondurile Ministerului Sănătăţii, în contextul în care 'vechiul aparat a funcţionat 11 ani pentru urgenţe din întreaga regiune'.
'Noul computer tomograf va fi pus în funcţiune spre sfârşitul lunii februarie, este performant, de ultimă generaţie şi ne va ajuta enorm în stabilirea unui diagnostic precis'', a spus dr. Cristiana Ciortea.
Alte achiziţii valoroase pentru optimizarea activităţii medicale au fost un aparat de radiologie digital pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, un aparat de radiologie pentru sala de operaţii ortopedie-traumatologie, un ecograf pentru cardiologie, un sistem de endoscopie pentru laboratorul de profil, monitoare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă - în coordonarea Ministerului Sănătăţii Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Cristiana Ciortea, consideră că trecerea unităţii sanitare pe care o conduce în coordonarea directă a Ministerului Sănătăţii ar putea să însemne o relaţie mai directă cu personalul din instituţia guvernamentală, în activitatea de organizare, principiile...
Cluj: Directorul Spitalului Militar de Urgenţă: Medicul militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite (interviu) Directorul general al Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj Napoca, comandant doctor Doina Baltaru, spune că un medic militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite - demnitate, onoare şi spirit de sacrificiu, fiind obişnuit, prin educaţie, să respecte regulile, ierarhia...
Cluj: Spitalul Judeţean de Urgenţă primeşte 8,2 milioane de lei pentru un RMN şi un tomograf Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj anunţă că i-au fost alocate de către Ministerul Sănătăţii 8,2 milioane de lei pentru achiziţionarea unui RMN şi a unui computer tomograf.
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" a reuşit să depăşească impasul financiar din primul semestru al anului Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, unitate medicală de urgenţă, a reuşit să depăşească impasul financiar cu care s-a confruntat în primele luni ale acestui an, iar la ora actuală, prin eforturile depuse de corpul medical şi de personalul administrativ, unitatea sanitară de renume...
Cluj: Institutul Inimii, fără dificultăţi financiare în acest moment, afirmă directorul Tudor Simionescu Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca a fost clasificat de Ministerul Sănătăţii pe treapta cea mai înaltă de competenţă, respectiv I M, ceea ce înseamnă că, după formula de calculare a fondurilor care se cuvin unităţii medicale, banii ar trebui să fie mai mulţi comparativ cu anul 2010...