Cele mai citite
 


Olt: Adolescentul căzut sub gheaţă, scos din apă fără semne vitale
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 13 ian /Agerpres/ - Adolescentul căzut în apa unui canal adiacent Dunării din Corabia a fost scos de sub gheaţă de salvatori, dar nu prezintă semne vitale, a declarat directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, Laurenţiu Moisiu.
Joi după-amiază, doi băieţi (fraţi) şi două fete se jucau pe gheaţa de la suprafaţa unui canal adiacent Dunării din Corabia şi gheaţa s-a spart. Fetele au reuşit să ajungă la mal, dar băieţii, doi fraţi de 15 şi 13 ani au căzut în apă. Ei au fost văzuţi de cantonierul de la gara Corabia, care, cu o frânghie, a reuşit să-l scoată la mal pe băiatul de 15 ani - Alin O.
Fratele său mai mic Radu a scăpat sub gheaţă şi a fost scos din apă după intervenţia pompierilor, care s-au ajutat de o barcă şi de o cange. Adolescentul de 13 ani a stat sub apă aproape o oră şi când a fost scos la mal nu mai prezenta semne vitale.
Echipa medicală prezentă la faţa locului încearcă resuscitarea copilului. 'A fost scos din apă. Nu mai avea semne vitale, dar noi vom încerca resuscitarea lui încă o jumătate de oră', a precizat Laurenţiu Moisiu.
Băiatul mai mare a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Municipal Caracal. El este conştient, dar are o temperatură a corpului scăzută.
'Adolescentul este conştient şi medicii din Caracal de la Camera de Urgenţe încearcă să îi aducă temperatura corpului la normal pentru că acum are hipotermie. În funcţie de evoluţia stării sale de sănătate, medicii vor decide dacă va rămâne la spitalul din Caracal pentru a fi tratat sau dacă va fi trimis la Slatina sau la Craiova', a mai spus şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Unul din fraţii căzuţi în canal la Corabia a murit, celălalt este în afara pericolului Slatina, 13 ian /Agerpres/ - Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Olt au încetat, joi seară, manevrele de resuscitare a copilului de 13 ani căzut în apa unui canal din Corabia şi au constatat decesul acestuia la o jumătate de oră după ce a fost scos la mal fără semne vitale.
Olt: Posibile disfuncţionalităţi în cazul pacientei obeze decedate Slatina, 1 aug /Agerpres/ - Femeia de 240 de kilograme din Drăghiceni, care a decedat la spital la Craiova, a stat în ambulanţă, în cursul nopţii trecute, o oră şi treizeci de minute pentru a fi trasportată de la UPU Slatina la UPU Craiova, deşi era în stare foarte gravă.
Olt: Numărul solicitărilor la Ambulanţă a crescut începând de luni Numărul solicitărilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt a crescut în ultimele 24 de ore cu 20 de cazuri, potrivit directorului medical al SJA Olt, Mădălina Deloreanu.
Olt: Peste 20% din solicitările la Ambulanţă au fost pentru cazuri de lipotimie Solicitările la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt au crescut marţi, în cea mai călduroasă zi din acest an, cu peste 10%, aproape un sfert din cazurile la care au ajuns echipajele medicale de urgenţă fiind lipotimii, a afirmat directorul medical al SJA Olt, Mădălina Deloreanu.
Olt: O ambulanţă a lovit mortal un căruţaş Un bărbat în vârstă de 40 de ani, aflat într-o căruţă, a murit în comuna Coteana după ce o ambulanţă care transporta la spitalul din Slatina o femeie însărcinată a lovit atelajul din spate.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.