Cele mai citite
 


Actualul sezon de gripă a provocat până acum 112 morţi în Marea Britanie
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gripa a provocat până acum moartea a 112 persoane în Marea Britainie, începând din luna septembrie, relevă cifrele publicate joi de Ministerul Sănătăţii de la Londra, citate de AFP.
Din acest total, 95 de victime erau infectate cu virusul A/H1N1 şi cinci cu virusul B, iar în cazul a 12 decese virusul nu a fost identificat. Printre morţi se numără şase copii sub cinci ani şi nouă între 5 şi 14 ani.

Din cele 81 de persoane decedate în legătură cu care au fost disponibile informaţii detaliate, 63 aparţineau grupelor de populaţie considerate cu risc crescut, adică femei însărcinate, vârstnici, cardiaci, diabetici şi pacienţi cu afecţiuni renale, hepatice sau pulmonare, persoane cu un sistem imunitar deficitar.

Săptămâna trecută, numărul persoanelor internate pentru tratamente intensive din cauza gripei a scăzut de la 783 la 661, iar unii medici consideră că infecţia cu virusul gripal a ajuns la etapa de platou.

Cazul dramatic al unei fetiţe de 3 ani care a murit din cauza gripei, deşi nu prezenta niciun factor de risc, a pus sub semnul întrebării politica de vaccinări a guvernului. Ministerul britanic al Sănătăţii a amintit în acest sens că experţii recomandă doar vaccinarea acelor copii de vârste mici care prezintă unul din factorii de risc.

Ministrul şi-a relansat de altfel campania de informare împotriva gripei şi a făcut apel la categoriile cu risc să meargă să se vaccineze, îndeosebi femeile însărcinate.

În faţa penuriei de vaccinuri, s-au luat măsuri de distribuire a stocurilor nefolosite în cursul pandemiei din sezonul trecut. În 2009, virusul A/H1N1 a provocat aproape 500 de morţi în Marea Britanie.

În momentul de faţă, aproape trei sferturi dintre persoanele din categoriile cu risc au fost vaccinate, conform cifrelor publicate joi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: Opt decese în urma infectării cu o tulpină a virusului gripal H1N1 Londra, 11 dec /Agerpres/ - Opt persoane şi-au pierdut viaţa în Marea Britanie, de la începutul lunii septembrie, în urma unor infecţii cu o tulpină a virusului gripal H1N1, a anunţat sâmbătă Agenţia pentru Apărarea Sănătăţii (Health Protection Agency - HPA), confirmând parţial informaţiile publicate...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Gripa A a provocat deja 5.000 de morţi, înregistrându-se aproape 415.000 de îmbolnăviri Cazurile de gripă A în lume depăşesc 414.945 de persoane, iar numărul celor care au murit din cauza virusului H1N1 este de circa 5.000, după cum a informat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Efe.
A/H1N1: 174 de morţi, peste un milion de bolnavi în Ucraina Epidemia de gripă şi dificultăţile respiratorii acute au afectat peste un milion de ucraineni şi au provocat moartea a 174 de persoane, transmite din Kiev AFP.
Campania de vaccinare se extinde la întreaga populaţie din categoriile de risc Comitetul Naţional pentru Gripă a decis că următorul pas pentru limitarea imediată a răspândirii virusului pandemic A/H1N1 este vaccinarea persoanelor cu afecţiuni cronice, dar şi a persoanelor active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg, informează Ministerul Sănătăţii (MS)...
Comunicat de presă - Asociaţia Pro Imunizare Forumul National STOP GRIPA 2015