Cele mai citite
 


Asociaţia Salvează Vieţi a strâns peste 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Salvează Vieţi a obţinut, în luna decembrie 2010, donaţii în valoare de peste 400.000 de euro în urma campaniei dedicate înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara.
Potrivit unui comunicat al organizaţiei transmis joi AGERPRES, cea mai mare parte a sumei a rezultat în urma redirecţionării de către companii a 20% din impozitul pe profitul aferent anului 2010, circa 300 de firme, majoritatea IMM-uri, şi 80 de persoane fizice contribuind la strângerea fondurilor.
În perioada 15 ianuarie-31 martie 2011 se va desfăşura a doua parte a campaniei, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, prin care orice persoană va putea dona 2 euro prin SMS, la numărul 858, gratuit în orice reţea de telefonie mobilă (nu se percepe TVA).
''Prin această campanie am scos la iveală o facilitate a Codului fiscal de care firmele mici şi mijlocii nu ştiau. Pentru mediul de afaceri, informaţia despre 20% este un fel de E112 pentru oamenii bolnavi. Această facilitate a demonstrat că poate salva vieţi. Ne-am bucurat foarte mult să vedem atât de mulţi oameni de afaceri responsabili, care au ales să redirecţioneze banii către un proiect concret în loc să-i trimită în gaura neagră a statului. Promitem tuturor celor care au ajutat la strângerea fondurilor că vor vedea cât de curând posibil rezultatele contribuţiei lor. Mulţumită lor suntem aproape la jumătatea drumului, vom atinge mai uşor obiectivul de 1 milion de euro şi astfel ne vom putea îndeplini promisiunea către copiii bolnavi de cancer, care aşteaptă de la noi o şansă în plus la viaţă'', a declarat Carmen Uscatu, preşedinte Salvează Vieţi, potrivit comunicatului.
La rândul său, vicepreşedintele Salvează Vieţi, Oana Gheorghiu, a arătat că există în România 400 de milioane de euro care ar putea fi folosiţi în proiectele derulate de ONG-uri.
''Pe lângă suma colectată, cred că am mai înregistrat o reuşită - am atras atenţia asupra posibilităţii de a redirecţiona 20% din impozitul pe profit, o facilitate foarte puţin cunoscută de către firmele din România, dar cu potenţial uriaş, ceea ce am şi dovedit prin strângerea acestei sume impresionante în doar o lună. Vom continua să promovăm această facilitate, până când va deveni o practică firească pentru orice companie, mai ales că redirecţionarea se poate face oricând în timpul anului. Conform experţilor în fiscalitate, există în România 400 de milioane de euro care ar putea fi folosiţi în proiectele derulate de ONG-uri. Companiile au, practic, posibilitatea de a face donaţii de mii de euro, fără absolut niciun efort şi sunt sigură c& #259; nu este nevoie decât de informare pentru o schimbare vizibilă de atitudine'', a spus Oana Gheorghiu.
Rata de succes în tratarea cancerelor de sânge la copii şi adolescenţi se situează sub 50% în România, faţă de peste 80% în UE.
Cauza acestei situaţii este lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare în profunzime a tipurilor de cancer, investigaţii esenţiale pentru stabilirea tratamentului potrivit. Pe lângă diagnostic, în etapa tratamentului este vitală existenţa camerelor sterile, în care pacienţii trebuie izolaţi atunci când imunitatea scade dramatic în urma chimioterapiei. Existenţa unei astfel de încăperi înseamnă, în medie, 30 de copii salvaţi în fiecare an.
Proiectul este susţinut printr-o campanie de comunicare, desfăşurată în perioada decembrie 2010-martie 2011 de către Grafitti BBDO, MEC România, Kaleidoscope şi Free Communication. Fundaţia Vodafone România este partener al proiectului.
Obiectivul final al campaniei este de 1 milion de euro, se mai precizează în comunicat.
Notare
Comentarii
de viruta vorovei
baiatul meu de 26 de ani sufera de boala hodking
a facut tot ce s-a putut face dar fara nici un rezultat benefic. poate ne ajuta si pe noi cineva cu inima mare , pentru ca am ajuns la disperare...nu mai stim ce sa facem si incotro sa mai mergem. Va roaga o mama disperata...care se topeste inaintea fiului ei.
multumesc!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara, demarată de Asociaţia 'Salvează Vieţi' Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - O campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara a fost lansată joi de Asociaţia Salvează Vieţi, prin aceasta propunându-se înfiinţarea primului centru de excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România...
'Nu mă ignora' - campanie pentru copiii bolnavi de cancer limfatic Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Asociaţia 'Salvează Vieţi' a lansat marţi cea de a doua componentă a campaniei 'Nu mă ignora', dedicată înfiinţării primului Centru de excelenţă pentru diagnosticul şi tratamentul cancerului limfatic din România.
Asociaţia 'Salvează Vieţi' a strâns 1.000.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer Asociaţia "Salvează Vieţi" a strâns un milion de euro pentru copiii bolnavi de cancer, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, Carmen Uscatu, preşedintele asociaţiei.
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Campania 'Cifrele înseamnă VIAŢA', organizată de Asociaţia Salvează Vieţi Asociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei ''Cifrele înseamnă VIAŢÃ'', în luna decembrie, aceasta fiind dedicată strângerii de fonduri pentru dotarea centrelor de hematologie din România cu camere sterile.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant medular la copil efectuat în România Primul transplant medular la copil, premieră în România, a fost efectuat în iunie 2001, de prof. univ. dr. Margit Şerban, şeful Centrului de Transplant Medular din Timişoara, pacientul fiind un copil bolnav de cancer limfatic. Ulterior, medicul Margit Şerban a mai realizat două premiere în chirurgia...