Cele mai citite
 


Timiş: Prima prelevare de organe de la un copil
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima prelevare de organe de la un copil a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Timişoara.
Echipa locală de medici, împreună cu altele trei - din Bucureşti, Cluj şi Târgu Mureş -, a prelevat organele unui copil, din judeţul Timiş, care a suferit un traumatism cranio-cerebral într-un accident rutier. Ficatul prelevat a fost preluat de echipa din Bucureşti, rinichii - de specialiştii din Cluj, iar cordul - de echipa de chirurgi de la Târgu Mureş.
Copilul a fost internat la ATI în urmă cu o săptămână, în stare gravă, în comă, fiind dependent de aparatul de respiraţie artificială. Joi, testele efectuate de medici au arătat că micuţul intrase în moarte cerebrală, înregistrată de aparate.
'Drama nemărginită a unei familii salvează patru copii de la moarte sigură. Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea ficatului, a rinichilor şi a cordului', a declarat dr. Dan Ilincariu, coordonator Transplant din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.
Echipa de prelevare de la Timişoara a intrat în sala de operaţii pentru cea de a treia prelevare de organe din acest an, precedenta având loc cu doar o noapte înainte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O nouă prelevare de organe la Timişoara La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, o nouă prelevare de organe de la un tânăr de 18 ani din Arad, care suferise un accident rutier la finele săptămânii trecute.
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: La Spitalul Judeţean a fost efectuată a noua prelevare de organe din acest an O echipă de medici din Bucureşti şi Cluj, alături de cei de la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, au efectuat, miercuri dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an.
Timiş: Prelevare de organe de la un tânăr de 24 de ani Timişoara, 18 feb /Agerpres/ - La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a fost efectuată, în noaptea de joi spre vineri, cea de-a şasea prelevare se organe din acest an, intervenţia fiind realizată cu participarea a două echipe de chirurgi din Bucureşti şi Cluj...
Timiş: Prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medicii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, împreună cu medici din Bucureşti şi din Cluj, au efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, cea de-a treia prelevare de organe din acest an.
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...