Cele mai citite
 


Inegalităţile din sănătate costă mult SUA, potrivit unui raport
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Eliminarea inegalităţilor în privinţa sănătăţii din rândul populaţiei SUA ar permite evitarea a circa un milion de spitalizări pe an şi economisirea a 6,7 miliarde de dolari, potrivit unui raport al autorităţilor sanitare federale publicat joi, citat de AFP.
Conform raportului Centrelor federale de control şi prevenţie a bolilor /CDD/, hipertensiunea este, de exemplu, întâlnită mult mai des la persoanele de culoare /42 la sută/ decât la albi /29%/.

În 2007, rata natalităţii printre adolescenţii hispanici şi afroamericani a fost de trei şi respectiv două ori şi jumătate mai ridicată decât la albi. Rata de deces survenit în urma folosirii drogurilor era cea mai ridicată la albi /15,1 din 100.000/ şi cea mai scăzută la asiatici /2 la 100.000/.

La capitolul inegalităţi sexuale, CDC au stabilit că bărbaţii sunt de patru ori mai predispuşi la sinucidere decât femeile şi au de până la trei ori mai multe şanse să îşi piardă viaţa într-un accident de maşină. În ceea ce priveşte inegalităţile de venit, raportul arată că rata de 'spitalizări evitabile' creşte pe măsură ce veniturile scad.

'Acest raport, care detaliază tendinţele recente ale populaţiei, fiind primul de acest tip, este menit să responsabilizeze autorităţile americane, pe toate nivelurile, şi să le facă să acţioneze astfel încât să fie atins un mai mare grad de egalitate în materie de sănătate în SUA', a declarat director CDC Thomas Frieden.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Anual, depresia afectează circa 3 milioane de adolescenţi americani (raport) În doar un an de zile aproape 3 milioane de adolescenţi americani s-au confruntat cu o criză majoră de depresie, potrivit unui raport al executivului american, scrie UPI.com.
Majoritatea americanilor care au probleme cu hipertensiunea şi colesterolul nu se tratează Doi americani adulţi din trei care prezintă nivele excesive de colesterol în sânge şi jumătate din cei care suferă de hipertensiune, cei mai importanţi factori de risc cardiovascular, nu se tratează de aceste afecţiuni, potrivit unui raport publicat marţi de Ministerul Apărării de la Washington, citat...
Japonia: O persoană activă din cinci riscă să moară de surmenaj (raport) O cincime dintre angajaţii japonezi riscă să moară de surmenaj, potrivit unui raport guvernamental despre acest fenomen caracteristic societăţii nipone, relatează AFP.
Tot mai puţini americani se vaccinează anual împotriva gripei (raport) Un raport al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA a relevat că mai puţin de jumătate dintre americani se vaccinează anual împotriva gripei, în condiţiile în care boala provoacă mii de morţi, informează vineri EFE.
Inima majorităţii americanilor este mai 'bătrână' decât arată vârsta lor cronologică (studiu) Trei americani din patru au o inimă care, din punct de vedere medical, corespunde unei vârste mai înaintate decât vârsta lor actuală, ceea ce face să crească riscul de boli ale inimii, de accident vascular cerebral (AVC) şi de moarte prematură, potrivit unui raport publicat de Centrele americane de control...
SUA: Majorarea vârstei de la 18 la 21 de ani pentru cumpărarea de ţigări ar trebui să reducă tabagismul (raport) Majorarea vârstei legale în SUA, de la 18 la 21 de ani, pentru cumpărarea de ţigări ar putea să-i descurajeze pe adolescenţi să înceapă să fumeze, sau cel puţin să întârzie iniţierea tabagismului şi să salveze multe vieţi, potrivit unui raport al Institutului de Medicină publicat joi, relatează AFP.