Cele mai citite
 


Tinerii japonezi sunt tot mai puţin interesaţi de sex (studiu)
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Mai mult de o treime dintre tinerii japonezi cu vârsta sub 20 de ani se declară puţin interesaţi, sau chiar dezgustaţi, de relaţiile sexuale, iar un număr tot mai mare de cupluri au raporturi sexuale extrem de rar sau au renunţat la ele, relevă un studiu al guvernului nipon, citat de France Presse.

Circa 36% dintre băieţi şi 58,5% dintre fetele cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani susţin că 'nu sunt interesaţi' sau 'încearcă o aversiune' pentru relaţiile sexuale, acestea fiind cele mai ridicate procente din toate grupele de vârstă, se arată în ancheta Ministerului Sănătăţii realizată în 2010 pe un eşantion de 2.693 de persoae, dintre care 1.540 au acceptat să răspundă. Aceste procente erau de 17,5% şi, respectiv, 46,9% în urmă cu doi ani.

Dezinteresul pronunţat pentru sex tinde totodată să crească la toate categoriile de vârstă, cu excepţia bărbaţilor între 30 şi 34 de ani, care ignoră această temă în proporţie de 5,8%, comparativ cu 8,2% doi ani mai devreme. În rândul fetelor, în cel mai bun caz (grupa de vârstă 25-29 de ani), aproape o treime susţin că nu au niciun apetit sexual.

Mai mult, în rândul cuplurilor, aproape 41% au recunoscut că nu au avut raporturi sexuale în luna dinaintea anchetei. Persoanele participante la studiu justifică această lipsă a relaţiilor intime prin faptul că, după naşterea unui copil, 'nu mai există niciun motiv' 20,9%), nu mai au o astfel dorinţă (21%), sunt obosite din cauza serviciului (16,1%) sau au lucruri mai plăcute de făcut.

'Absenţa relaţiilor sexuale şi scăderea numărului de naşteri sunt direct legate', a declarat pentru AFP doctorul Kunio Kitamura, care se ocupă de planningul familial în Japonia,. El s-a declarat surprins de apetitul sexual scăzut în rândul tinerilor săi compatrioţi.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Naşterea provocată ar putea creşte riscul de autism la copii (studiu) O naştere provocată sau accelerată ar putea creşte riscul ca nou născutul să dezvolte autism, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat de Universităţile Michigan şi Duke din SUA şi care subliniază necesitatea de a se continua cercetările privind cauzele acestei maladii, informează marţi...
Prahova: Anchetă a Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus, marţi, demararea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti în urma unor declaraţii ale unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă.
Botoşani: Prefectul cere Ministerului Sănătăţii o verificare a activităţii DSP, după scandalul neautorizării Sanatoriului Podriga Botoşani, 3 iun/ Agerpres/- Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a solicitat ministrului Sănătăţii să dispună o anchetă la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în urma scandalului legat de neautorizarea sanitară a Sanatoriului Podriga.
Noi suspiciuni de manipulare a datelor medicale în Japonia Guvernul japonez suspectează că unii cercetători au manipulat datele unui studiu privind maladia Alzheimer, implicând mai multe laboratoare farmaceutice importante, între care Pfizer, Bristol-Myers Squibb şi Takeda, relatează vineri AFP.
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean într-un nou caz în care este afectată sănătatea unui bebeluş Galaţi, 6 nov /Agerpres/- O echipă a Ministerul Sănătăţii dar şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi anchetează un nou caz în care în care a fost implicat un bebeluş, după ce, pe 31 octombrie, un alt nou născut murea la doar câteva ore de la externarea din maternitatea unităţii sanitare...
Deputatul PNL Călin Potor cere o anchetă a Ministerului Sănătăţii la UPU Alba Deputatul liberal Călin Potor susţine că angajaţii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) Alba sunt supuşi unei stări de 'teroare' şi 'unui stres psihic incredibil cauzat de către însuşi medicul coordonator', solicitând, în consecinţă, conducerii Ministerului Sănătăţii să verifice "veridicitatea acestor fapte'...