Cele mai citite
 


Peste 40 de ani nu vor mai exista fumători
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cel mult 40 de ani nu vor mai exista fumători pe Terra, cel puţin aşa susţin experţi ai Citigroup, după centralizarea datelor statistice privind numărul de fumători din diferite ţări, relatează vineri SeerPressNews.
În ultimul deceniu, conform datelor acestui studiu, numărul de fumători a scăzut cu 9,4% la nivel mondial.

În particular, în Marea Britanie, unde în anii 1960 dependenţa de nicotină atinsese un nivel maxim, în prezent numărul fumătorilor este într-o scădere rapidă, atingând în 2008 aproximativ 20% din numărul total de locuitori.

Un procent similar de fumători se înregistrează în Belgia, Finlanda, Norvegia şi Statele Unite ale Americii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Mureş: 34% dintre studenţii de la Medicină sunt fumători (studiu) Coordonatorul proiectului 'Universitatea medicală liberă de fumat', profesor doctor Kikeli Pal, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în urma unui studiu realizat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a rezultat că 34% dintre studenţi sunt fumători.
Consumul de acizi graşi Omega 3 'reduce semnificativ' dependenţa de nicotină (studiu) Consumul de acizi graşi Omega 3 "reduce semnificativ" dependenţa de nicotină şi numărul de ţigări fumate zilnic, potrivit unui studiu elaborat la Universitatea israeliană din Haifa, publicat luni, informează EFE.
Fumatul în primele 30 de minute de după trezire, periculos pentru sănătate Un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie arată că pacienţii care fumează în primele 30 de minute de după trezire sunt cu 79% mai predispuşi să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână fumarea primei ţigări cel puţin cu o oră.
Locuitorii din Europa de Est sunt cei mai mari fumători şi băutori din lume (studiu) Cea mai răspândită dependenţă de pe Pământ este fumatul, 22,5% din adulţii din lume fiind fumători - este concluzia la care a ajuns Linda Gowing de la Universitatea din Adelaide (Australia), care a studiat obiceiurile rele ale oamenilor în funcţie de locul de origine, scrie joi 7sur7.be.
Ţigara electronică este dăunătoare şi periculoasă (studiu) Ţigara electronică este dăunătoare şi provoacă dependenţă, la fel ca ţigara obişnuită, se arată într-un studiu desfăşurat de cercetători ai Institutului olandez pentru Sănătate şi Mediu, menţionat joi în cotidianul Het Algemeen Dagblad şi preluat de agenţia Belga.