Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Dascălii doresc integrarea copiilor cu dizabilităţi în învăţământul de masă
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dascălii cărăşeni doresc integrarea copiilor cu dizabilităţi în ceea ce înseamnă învăţământul de masă, Inspectoratul Şcolar Judeţean organizând în acest sens vineri seminarul cu tema 'Centrul de Informare şi Documentare - mediator al reţelei pentru educaţie incluzivă'.
Acţiunea a făcut parte din Proiectul Comenius Regio 'Regional Network for Inclusive Education' (Reţeaua Regională pentru Educaţie Incluzivă), derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în colaborare cu Centrul Şcolar pentru Educaţia Incluzivă 'Primăvara' din Reşiţa şi Asociaţia 'Pentru Copiii Primăverii', alături de partenerii portughezi din oraşul Figueiro dos Vinhos.
'Incluziunea şcolară nu e o noţiune seacă, având în vedere crearea unei reţele care să ofere expertiză în ceea ce priveşte integrarea copiilor cu dizabilităţi în învăţământul de masă. Iar roadele acestui seminar se vor putea observa într-un timp relativ scurt', a precizat inspectorul şcolar general, prof. Adrian Doxan.
Seminarul de vineri a oferit oportunitatea prezentării Centrelor de informare şi documentare pentru educaţie incluzivă, create prin proiectul Comenius Regio, atât în judeţul Caraş-Severin, cât şi în municipiul Figueiro dos Vinhos din Portugalia.
Prin aceste centre şi prin reţeaua regională care se va construi în jurul acestora, proiectul va permite celor două regiuni, atât de îndepărtate geografic, să deruleze activităţi similare, care să facă din expresia 'Educaţie pentru toţi' o realitate, după cum a precizat inspectorul şcolar pe proiecte educaţionale, Aurora Korka.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...
Caraş-Severin: O nouă acţiune de donare de echipamente medicale din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii' Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Spitalul Municipal din Caransebeş au primit, joi, din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii', aparatură medicală în valoare de 27.000 euro, în urma campaniilor de strângere de fonduri organizate la nivel naţional.
Caraş-Severin: Curs pentru atestarea de medici recoltori, organizat de spitalul judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va organiza un curs pentru atestarea de medici recoltori, în cadrul programului naţional de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, având în vedere incidenţa crescută a acestei boli.
Peste 900 de copii şi tineri cu dizabilităţi, ajutaţi să aibă acces la educaţie, locuri de muncă şi recuperare Peste 900 de copii şi tineri cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale au fost ajutaţi să aibă acces la educaţie şi locuri de muncă, precum şi la servicii de recuperare printr-un proiect desfăşurat în perioada 2010 - 2013 de World Vision Romania, proiect care a ajuns la final.
Sorin Frunzăverde, candidat USL la şefia CJ Caraş-Severin: Trebuie atrase în continuare fonduri europene (interviu) Candidatul USL la preşedinţia CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că o prioritate a sa în cazul în care va câştiga această funcţie va fi continuarea atragerii de fonduri europene şi ducerea la bun sfârşit a marilor proiecte începute în 2008. El afirmă că...
Caraş-Severin: Noi dotări pentru ISU Semenic, cu finanţare europeană Autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caras-Severin vor interveni mai rapid în caz de incendii, inundaţii sau accidente cu persoane încarcerate, după ce, în parcul auto al unităţii, au ajuns nouă maşini de ultimă generaţie, achiziţionate prin Programul Operaţional...