Cele mai citite
 


Investiţie de 2,2 milioane euro în secţia de ortopedie a Spitalului ''Marie Curie''
marţi, 16 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 16 iunie /Agerpres/ - Secţia de ortopedie pediatrică a Spitalului pentru copii ''Marie Curie'' din Bucureşti, în care au fost investiţi 2,2 milioane de euro, a fost inaugurată marţi, deşi va fi funcţională abia peste şase săptămâni, potrivit şefului de secţie, prof.dr. Gheorghe Burnei.

Acesta a explicat că spaţiul a fost recompartimentat, motiv pentru care numărul de paturi va fi ceva mai mic, însă se va suplimenta cu paturile existente în corpul C al spitalului.

"Vom avea o secţie de 40 de paturi şi acum vom putea să primim pacienţi din alte state, pentru că în trecut veneau, şi după ce vedeau condiţiile de cazare şi masă, plecau spunând că nu pot să suporte condiţiile de internare de la noi", a precizat şeful secţiei.

El a adăugat că aparatura necesară acestei secţii urmează să vină şi că există o nevoie stringentă de paturi care să corespundă cerinţelor ortopedice pediatrice - adică să poată fi rabatabile şi să aibă dimensiunile corespunzătoare vârstei copiilor. Potrivit medicului Gheorghe Burnei, în această secţie vor fi tratate afecţiunile grave din ortopedia pediatrică, afecţiuni care de regulă sunt greu de tratat în alte centre, printre acestea numărându-se cazurile grave de malformaţii congenitale, cazuri grave de boli genetice, care nu erau tratate nici în ţară şi nici în străinătate - tumori osoase - pentru că au un program prin care se va asigura protezarea modulară pentru copii în cazurile cu cancer.

Investiţia în secţia de ortopedie pediatrică se ridică la 2,2 miloane de euro, iar o bună parte din fonduri s-a strâns şi la Gala Anuală 2008 a Fundaţiei Scheherazade, ocazie cu care Casa de Avocatură Wolftheiss şi asociaţii au donat 150.000 de euro. AGERPRES/(Florentina Simion)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Voiculescu: Un nou corp de clădire va fi construit la "Marie Curie", iar clădirea Spitalului "C. C. Iliescu" va fi înlocuită Guvernul a aprobat miercuri un memorandum privind iniţierea unui program de modernizare a infrastructurii spitaliceşti, care prevede construirea unui nou corp de clădire la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii "Marie Curie" şi înlocuirea clădirii Institutului de urgenţă pentru boli cardiovasculare...
Ministrul Sănătăţii, nemulţumit de managementul Spitalului 'Marie Curie' Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut vineri o discuţie cu întreaga conducere a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'M.S. Curie' cu privire la principalele probleme din activitatea acestei unităţi sanitare, la finalul întâlnirii el exprimându-şi "totala nemulţumire" faţă de managementul...
Premierul îi sugerează ministrului Cseke o vizită inopinată la Spitalul "Marie Curie" pentru a rezolva problemele Premierul Emil Boc i-a sugerat, marţi, ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, să facă o "vizită inopinată" la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, pentru a rezolva problemele de acolo.
O echipă de medici italieni începe luni operaţii de chirurgie cardiacă la Spitalul Marie Curie O echipă de specialişti italieni de la clinica San Donato din Milano va începe luni primele operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul de copii Marie Curie, informează un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Nicolăescu: Încă 10 copii vor fi operaţi pe cord la Spitalul "Marie Curie", în decembrie Echipele de la clinica din Milano vor veni din nou la Bucureşti în luna decembrie şi, împreună cu medicii şi asistenţii din România care au fost incluşi în program, vor opera pe cord încă zece copii la Spitalul "Marie Curie", a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Fundaţia Vodafone România - investiţii de 15 milioane euro în programe sociale Fundaţia Vodafone România a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate în România, că investiţiile derulate în peste 700 de programe sociale se ridică, până în prezent, la valoarea de 15 milioane euro.