Cele mai citite
 


Constanţa: Exerciţiu de protecţie radiologică, la Cernavodă
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria oraşului Cernavodă organizează luni, 17 ianuarie, exerciţiul de protecţie radiologică 'Gerar 2011', pentru simularea şi verificarea procedurilor de urgenţă în condiţiile unui accident nuclear.
Referindu-se la acest eveniment, primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a declarat pentru AGERPRES că administraţia locală, prin Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, va desfăşura, împreună cu Centrala Nucleară Electrică (CNE), exerciţiul anual de urgenţă radiologică ''Gerar 2011'', împreună cu unităţile de învăţământ, cu spitalul orăşenesc şi cu Primăria.
'Alarmarea populaţiei se va face prin intermediul sirenelor, iar atenţionarea populaţiei precum că acesta este doar un exerciţiu se va realiza cu colaborarea Poliţiei Rutiere şi a Poliţiei Comunitare. Primăria a pornit o campanie de informare a populaţiei privind derularea exerciţiului prin anunţuri la posturile locale de cabloviziune şi radio, prin pliante informative distribuite către cetăţeni şi instituţii, iar în ziua desfăşurării exerciţiului vor fi distribuite bomboane în locul pastilelor de iodură de potasiu, care se administrează uzual în cazul unui accident nuclear', a precizat primarul Mariana Mircea.
Exerciţiul are ca scop identificarea deficienţelor sistemelor de răspuns la urgenţă, ce pot limita consecinţele unui accident nuclear. Exerciţiul se va desfăşura în Unitatea 2 a CNE Cernavodă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit peste 400.000 de lei pentru sistemul de protecţie împotriva incendiilor Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit din partea Consiliului Judeţean Covasna suma de 426.000 lei pentru finalizarea sistemului de protecţie contra incendiilor.
Giurgiu: Exerciţiu de cooperare a forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în care s-a simulat un incendiu la parcul industrial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a desfăşurat joi un exerciţiu de amploare prin care s-a simulat producerea unui incendiu la un parc industrial, conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.
Mureş: Exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident chimic la Azomureş Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ''Horea'' al judeţului Mureş a organizat, marţi, un exerciţiu pentru verificarea modului în care poate fi gestionată o situaţie de urgenţă generată de un accident tehnologic la combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş, care a dus la o...
Dobre: Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă - activate în judeţele sub cod portocaliu de temperaturi ridicate Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă au fost activate în toate judeţele aflate sub cod portocaliu de temperaturi ridicate, a afirmat, marţi, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre.
IGSU a aniversat, prin mai multe evenimente, împlinirea a 80 de ani de protecţie civilă în România Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a organizat, în această perioadă, mai multe evenimente cu prilejul aniversării a 80 de ani de când regele Carol al II-lea semna, la 28 februarie 1933, Înaltul Decret Regal de aprobare a Regulamentului de Funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor...