Cele mai citite
 


Suceava: PSD acuză managementul defectuos de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava reprezintă 'un model de rele practici' la nivel naţional, în condiţiile în care a înregistrat, potrivit Curţii de Conturi, un deficit de 2,6 milioane de lei anul trecut, a acuzat vineri, într-o conferinţă de presă, liderul judeţean al PSD Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.
Un asemenea deficit bugetar, extrapolat la nivel naţional, înseamnă 'moartea sistemului de asigurări de sănătate, înseamnă bătaie de joc faţă de cei care contribuie la sistemul de asigurări de sănătate', a subliniat reprezentantul PSD.
De asemenea, acesta a menţionat că are informaţii conform cărora 'acum organele statului instrumentează un caz la CJAS Suceava'' şi doreşte să dea un semnal instituţiilor abilitate să-şi facă datoria în continuare foarte serios.
În opinia lui Nechifor, democrat-liberalii ştiau de faptul că sistemul de asigurări de sănătate 'stă să pocnească', având în vedere că situaţii similare cu aceea de la CJAS sunt şi în alte judeţe şi de aceea au luat măsura ca pensionarii cu pensii de peste 740 de lei să achite contribuţii la asigurările de sănătate.
'Este foarte incorect să pui în cârca pensionarilor această decontare de management defectuos, de fraudă financiară şi cred că acum singurii care pot face lumină în sistem sunt cei de la Procuratură şi DNA. Trag un semnal foarte serios de alarmă în legătură cu ce se întâmplă în sistem şi anunţ că noi o să mergem până la capăt când o să venim la guvernare, pentru ca aceste nereguli să fie scoase la iveală şi, mai mult, cei care au furat să plătească', a spus Nechifor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Deficit de peste 100 de milioane de lei la CJAS, în 2011 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a înregistrat, în anul 2011, un deficit bugetar de 101 milioane de lei, a declarat presei, miercuri, directorul CJAS Suceava, Cristian Bleorţu.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Suceava: CJAS a semnat acte adiţionale la contractele cu furnizorii de servicii medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a încheiat pentru luna aprilie acte adiţionale la contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu furnizorii care se aflau în contract cu instituţia, în baza adresei CNAS ce are în vedere prevederile Contractului...
Suceava: 5,2 milioane de lei - costul serviciilor medicale din străinătate, decontate de CJAS Suma decontată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, în 2013, pentru servicii medicale contractate în străinătate a fost de peste 5,2 milioane de lei, de trei ori mai mare decât aceea din anul precedent, a declarat presei joi directorul CJAS Suceava, Adela Băişanu.
CJAS Suceava are restanţe mai vechi de un an la medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava are restanţe la plata facturilor la medicamente vechi de peste un an, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela Băişanu.