Cele mai citite
 


Alternativă de tratament pentru pacienţii cu schizofrenie
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Minte sanatoasa
 

Pacienţii cu schizofrenie au de anul trecut o nouă variantă de tratament: injecţia la nivelul braţului, informează într-un comunicat de presă compania producătoare.

Rispolept Consta se administra până recent doar în muşchiul fesier, dar studii noi au demonstrat aceeaşi eficacitate a medicamentului în cazul administrării lui în braţ (la nivelul muşchiului deltoid).
Noutatea reprezintă un progres semnificativ pentru pacienţi, medici şi asistenţi, oferind o alternativă comodă şi mai puţin invazivă, dar şi reducând stigma.
Peste două treimi dintre cadrele medicale consideră că administrarea în braţ va scădea jena pacienţilor, va îmbunătăţi relaţionarea cu pacienţii şi va duce implicit la o mai bună acceptare a tratamentului.
'Introducerea formei cu administrare în muşchiul deltoid (braţ) a medicamentului face ca acesta să devină mult mai 'prietenos'. În reprezentarea pacientului, medicamentul devine comparabil cu un banal vaccin, ceea ce este un element în plus de creştere a aderenţei la tratament', a declarat prof. dr. Dan Prelipceanu de la Spitalul de Psihiatrie 'Al. Obregia'.
Lipsa aderenţei la tratament reprezintă unul dintre cele mai provocatoare aspecte în schizofrenie, în condiţiile în care majoritatea pacienţilor întrerupe tratamentul în primul an şi ca urmare boala se agravează şi e necesară reinternarea.
'Administrarea în deltoid (braţ) aduce o mai mare uşurinţă în administrare;?flexibilitatea opţiunii pacientului privind locul injecţiei în condiţiile unei eficacităţi terapeutice echivalente este însoţită de o posibilă reducere a stigmei asociate cu vechile tratamente. Aceste aspecte noi se adaugă calităţilor deja cunoscute ale preparatului - riscul mai mic al recăderilor prin asigurarea unui tratament cu acţiune prelungită, tradus prin?scăderea numărului de internări în spital şi scăderea costurilor totale de îngrijire a bolii, precum şi şansa unei funcţionări mai bune', a spus la rândul său dr. Victor Marinescu.
Se estimează că 1% din populaţia lumii şi 80.000 de români suferă de schizofrenie - o afecţiune gravă şi de obicei cronică ce afectează capacitatea persoanei de a gândi clar, de a relaţiona cu ceilalţi şi de a diferenţia realitatea de imaginaţie.
Boala apare de obicei în adolescenţă sau în jurul vârstei de 20 de ani, deşi simptomele pot să nu fie evidente imediat şi necesită tratament pe termen lung sau pe durata întregii vieţi cu medicamente antipsihotice.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă terapie generică pentru schizofrenie Un procent din populaţia planetei dezvoltă simptome de schizofrenie în cursul vieţii, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Terapia Ranbaxy.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Deputata Camelia Bogdănici: Serviciile medicale din psihiatrie, o problemă majoră a sistemului medical românesc Deputatul PDL Iaşi, conf.univ.dr Camelia-Margareta Bogdănici, şi-a exprimat speranţa, luni, ca incidentul de la Universitatea ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi să readucă în atenţia Ministerului Sănătăţii o problemă majoră a sistemului: serviciile medicale de psihiatrie sunt depăşite de dificultăţile...
Giurgiu: Spitalul de Psihiatrie de la Vadu Lat trece în structura Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul de Psihiatrie de la Vadu Lat din judeţul Giurgiu va fi reorganizat şi va deveni din această lună structură fără personalitate juridică în structura Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Sibiu: Spitalul de Psihiatrie, în topul instituţiilor de asistenţă socială din România Spitalul de Psihiatrie Sibiu a fost nominalizat pentru premiul 'Instituţia anului', în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială. Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi AGERPRES de către Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află unitatea, spitalul sibian s-a clasat în topul...
Botoşani: Cadrele medicale de la Psihiatrie au ieşit în stradă Peste 100 de angajaţi ai fostului Spital de Psihiatrie din Botoşani au protestat, vineri, în curtea instituţiei, în semn de nemulţumire faţă diminuarea salariilor. Cadrele medicale şi personalul auxiliar, care au fost preluate, de la 1 martie, prin comasare, de Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati'...