Cele mai citite
 


Satu Mare: Strategie pentru modernizarea Spitalului Judeţean
vineri, 14 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Satu Mare, 14 ian /Agerpres/ - Ritli Laszlo, directorul de cabinet al ministrului Sănătăţii, susţine că este nevoie de o strategie pe termen lung pentru modernizarea Spitalului Judeţean (SJ) Satu Mare. El a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă, după vizitarea spitalului, că priorităţile ministerului pentru acest an, în ceea ce priveşte Satu Mare sunt modernizarea secţiilor de Oncologie şi ATI.
'Încercăm să găsim soluţii la aceste propuneri. Observăm că în Satu Mare Consiliul Judeţean manifestă un interes deosebit faţă de sistemul sanitar. Prioritare pentru acest an sunt secţiile de Oncologie şi ATI, reparaţii capitale şi îmbunătăţirea aparaturii medicale', a spus Ritli Laszlo.
Managerul SJ Satu Mare, Adrian Marc, instalat în funcţie în urmă cu două săptămâni, susţine că se lucrează la o strategie, s-au început deja întâlniri pentru întocmirea acesteia.
'Vrem să elaborăm o strategie de dezvoltare pe termen mediu şi lung şi avem nevoie de opinia unor experţi, profesionişti din cadrul Ministerului Sănătăţii. Problema majoră a fost că până acum nu s-a gândit strategic, pe termen lung. Sunt lucruri care ţin de bani, dar şi care nu ţin numai de bani, ci de mentalitate şi care se pot schimba mult mai uşor', a declarat managerul Adrian Marc.
Adrian Marc a precizat că este nevoie de mutarea ambulatoriului într-o singură locaţie, creându-se astfel un ambulatoriu integrat şi eficient, care va duce la scăderea numărului de internări. Totodată, se impune mutarea secţiilor de Cardiologie, ORL, Oftalmologie şi Neurologie la Spitalul Nou.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Reparaţii capitale la secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a intrat în reparaţii capitale şi va fi dotată cu un computer tomograf, în urma unei investiţii a Ministerului Sănătăţii şi Consiliului Judeţean (CJ).
Satu Mare: Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean intră în reparaţii capitale Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare va intra în reparaţii capitale şi va fi dotată cu un computer tomograf, pe baza unei investiţii a Ministerului Sănătăţii şi Consiliului Judeţean (CJ).
Zhanat Tussupbekov (Rompetrol): Modernizarea rafinăriei Petromidia ne aduce un beneficiu economic de 80 milioane dolari pe an (interviu) Investiţiile în rafinăria Petromidia au permis Grupului Rompetrol să reducă din costurile de rafinare şi să crească marjele, cu un beneficiu economic de 80 de milioane de dolari pe an.
Alba: Peste 770.000 de lei pentru modernizarea singurei secţii de oncologie din judeţ Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, singura de acest gen din judeţ, va fi modernizată, ca urmare a alocării de către Ministerul Sănătăţii a sumei de 776.000 de lei pentru finanţarea unor lucrări de reparaţii capitale.
Alba: Modernizarea Secţiei de Oncologie, terminată la sfârşitul lunii august Modernizarea Secţiei de Oncologie, demarată anul trecut, va fi finalizată până la 31 august, cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Alba, a arătat joi, într-o conferinţă de presă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
Satu Mare: Clădirea Spitalului Vechi va intra în reparaţii capitale Spitalul Vechi din municipiul Satu Mare, clădire monument istoric de categoria B construită la începutul secolului XX, va intra în reparaţii capitale, proiectul fiind estimat la 15 milioane de lei.