Cele mai citite
 


Colaborare româno-turcă în domeniul Sănătăţii
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi omologul său turc, prof. dr. Recep Akdag, au convenit demararea unei colaborări pe mai multe domenii de activitate, în special pentru implementarea sistemului de plată diferenţiată a personalului medical în funcţie de performanţă, pe care România doreşte să îl introducă în acest an, Turcia înregistrând progrese semnificative în acest sens.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis vineri, cei doi oficiali au convenit semnarea unui nou acord bilateral de colaborare.
Două echipe de specialişti din cele două ţări vor lucra împreună în perioada următoare pentru a elabora cadrul legislativ necesar implementării proiectelor comune identificate, precizează sursa citată.
Partea turcă s-a arătat interesată de o colaborare pe domeniul de urgenţă, sistem care a înregistrat performanţe semnificative în ultimii ani în România.
Ministrul român al Sănătăţii a apreciat în mod pozitiv reformele realizate în sistemul sanitar turc din ultimii ani şi a declarat că şi în România reforma trebuie să continue, în special în sectorul spitalicesc şi cel al medicinei primare.
Cseke Attila se află în acest sfârşit de săptămână în vizită de lucru în capitala Turciei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Ministrul Cseke Attila a anunţat noi reguli în sistemul de organizare a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, miercuri, că începând de la 1 iunie, au fost introduse două reguli importante în sistemul de organizare a spitalelor.
România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112 România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112, transplant şi implementarea unui nou sistem de clasificare în grupe de diagnostice.
Ministrul Sănătăţii: Am înlăturat barierele pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care au fost înlăturate bariere pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing, la Palatul Victoria.
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...