Cele mai citite
 


Campania "Inima Copiilor pentru Marie Curie" continuă
marţi, 16 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 16 iunie /Agerpres/ - Campania de strângere de fonduri pentru înfiinţarea primului departament de cardiochirurgie pediatrică din Bucureşti continuă şi în iunie, cu un concert şi o licitaţie caritabilă, a anunţat, marţi, un comunicat al Asociaţiei "Inima Copiilor".

Cântăreţul Mihai Mărgineanu şi Damian & Brothers vor susţine, vineri, un concert la Gossip Mamaia. Fondurile obţinute din biletele vândute vor fi donate pentru înfiinţarea departametului de cardiochirurgie de la Marie Curie.

Concertul se doreşte a fi atât un sprijin material, cât şi o modalitate de promovare a campaniei "Inima Copiilor pentru Marie Curie". Alexandru Bălţat, organizatorul evenimentului, şi-a declarat intenţia de a mai organiza astfel de concerte caritabile în beneficiul Asociaţiei "Inima Copiilor", în această toamnă, în Bucureşti.

De asemenea, pe 16 iunie, la Snagov, va avea loc o licitaţie caritabilă pentru copii, ediţia iunie 2009. Aproximativ 200 de personalităţi sunt aşteptate să doneze obiecte personale, valoroase mai degrabă sentimental decât material, care vor fi licitate în cadrul evenimentului.

Printre cei care au răspuns pozitiv invitaţiei se numără: Amalia Năstase, Romaniţa Iovan, Rita Mureşan, Adriana Bahmuţeanu, Valentina Pelinel şi Cristian Boureanu, Anca Badiu, Cornel Ilie, Adina Buzatu, Oana Turcu şi Cristian Brancu, precum şi mulţi alţii. Mai multe personalităţi au donat deja obiecte pentru a fi licitate. Astfel, Dan Chişu a oferit vesta cu care a făcut înconjurul lumii, iar Andrei Hrebenciuc un tablou din colecţia sa personală.

Anterior, pe 30 mai, City Mall a organizat, de Ziua Copilului, spectacolul "E bine să fii copil!", care a avut ca invitat Asociaţia "Inima Copiilor", propunându-şi promovarea campaniei "Inima Copiilor pentru Marie Curie". Au fost prezenţi peste 1.000 de copii, care au participat sau au asistat la spectacole.

Campania de strângere de fonduri se desfăşoară între 1 aprilie şi 30 iunie. Până acum s-au strâns peste 400.000 de euro din suma minimă de 500.000 de euro necesară pentru început. Cei care vor să ajute pot dona 2 euro prin SMS la 858. Numărul este oferit gratuit de Cosmote, Orange şi Vodafone. Nu se percepe TVA.

De asemenea, se pot face donaţii în cont sau online pe site-ul asociaţiei - www.inimacopiilor.ro. Campania a primit, din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului, calitatea de campanie de interes public.

Asociaţia "Inima Copiilor" este o asociaţie non-guvernamentală şi non-profit, constituită în ianuarie 2006. Din august 2006, Asociaţia "Inima Copiilor" reprezintă oficial în România organizaţia de interes umanitar internaţional "The Heart of Children", Italia, condusă de dr. Vittorio Vanini, iar din iulie 2008 este afiliată la Alianţa Naţională de Boli Rare.

Scopul Asociaţiei este acela de a ajuta copiii cu probleme cardiace, în special pe cei cu malformaţii cardiace congenitale. AGERPRES (AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: 270 de cadre medicale, specializate în cardiologie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică Managerul proiectului 'Competitivitate pentru inima copiilor: cardiologie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică - CORDISPED', dr. Klara Brînzaniuc, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, finalizarea modulelor de formare a 270 de cadre medicale, dintre care 89 de medici, în cardiologie şi chirurgie...
Andrei Gligor a alergat 3.600 km pentru a ajuta nou-născuţii de la Spitalul Marie Curie Andrei Gligor a încheiat duminică o cursă de 3.600 km, cu scopul de a ajuta Asociaţia Inima Copiilor să strângă suma de 29.000 euro, necesară cumpărării unui scanner de retină pentru nou-născuţii de la Spitalul Marie Curie.
Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu noua conducere a Spitalului "Marie Curie" Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut vineri o întâlnire cu noua conducere a Spitalului de copii "Marie Curie", întâlnire la care a participat şi Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei 'Inima Copiilor', ONG-ul cu sprijinul căruia a fost amenajată secţia de chirurgie cardiacă a spitalului.
Dr. Enescu: Spitalul 'Grigore Alexandrescu' va avea din iunie un centru de chirurgie cardiacă pediatrică Managerul Spitalului de Copii 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti, profesor doctor Dan Mircea Enescu, a anunţat vineri că, începând din luna iunie, instituţia va avea un centru de chirurgie cardiacă pediatrică, după modelul celui de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş...
Maraton pentru strângere de fonduri destinate Spitalului de copii 'Marie Curie' Atletul Andrei Gligor, care s-a pregătit pentru participarea la "Sahara Marathon", va parcurge, sâmbătă, cei 42 de kilometri ai cursei finale pe o bandă de alergare, pe şantierul viitoarei secţii de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul "Marie Curie", cu scopul de strânge fonduri pentru achiziţionarea...