Cele mai citite
 


Mai puţină sare şi grăsime: SUA modifică meniurile şcolare
sâmbătă, 15 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 15 ian /Agerpres/ - Administraţia americană a impus noi meniuri pentru cantinele şcolare, reducând cantităţile de sare şi de grăsime şi modificând astfel pentru prima dată în 15 ani aceste norme de alimentaţie, în contextul în care o treime dintre copii sunt deja sau sunt pe cale să devină obezi, transmite France Presse.
Ministerul Agriculturii a făcut noi recomandări alimentare pentru porţiile de mâncare distribuite în cantinele şcolare, finanţate din fonduri publice.

Noile meniuri prevăd 'mai multe fructe, legume, pâine integrală şi lapte degresat', potrivit ministerului. Astfel, meniul tip ar urma să înlocuiască pastele cu spaghete din grâu integral, mozzarella cu brânza degresată, iar maioneza cu o versiune mai 'light' /uşoară/. Un dejun pentru un elev de grădiniţă care propunea până acum până la 633 de calorii este redus în acest fel la 550 de calorii.

'Statele Unite ale Americii se confruntă cu o 'epidemie' de obezitate, iar o slabă igienă alimentară ameninţă viitorul copiilor noştri', a declarat joi ministru agriculturii Tom Vilsack, cu ocazia prezentării noilor norme. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Becel întreabă specialiștii: Cum înţelegem corect eticheta nutriţională? Eticheta nutriţională a produselor alimentare îţi oferă informaţii esenţiale despre calitatea acestora. Dacă urmăreşti să ai o alimentaţie echilibrată, este bine să-ţi creezi un obicei din a citi eticheta nutriţională. Mai mult, trebuie să te asiguri că înţelegi corect informaţiile citite, iar...
Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de...
SUA: Legume şi fructe, pe reţetă, pentru persoanele supraponderale din familii defavorizate Medicii de la două clinici din New York - Harlem Hospital şi Lincoln Medical Center - au început de la 24 iulie să prescrie pacienţilor lor supraponderali sau obezi, din familii cu venituri reduse, reţete pentru fructe şi legume, a relatat Fox News, citând Health News din Florida.
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Alimentaţia în perioada examenelor Există o strânsă legătură între randamentul cerebral şi calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susţin nutriţioniştii.