Cele mai citite
 


Primul simpozion româno-palestinian pentru medicina de urgenţă
sâmbătă, 15 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 15 ian /Agerpres/ - Primul simpozion româno-palestinian privind medicina de urgenţă, organizat sâmbătă la Bucureşti, are ca scop un schimb de experienţă în domeniu, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Delegaţia palestiniană, condusă de ministrul Sănătăţii, Fathi Abu Moughly, a avut întâlniri cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare a Armatei, a Crucii Roşii şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a vizitat centrele de pregătire ale acestuia, Spitalul Militar Central, Spitalul Elias, urmând ca luni să se deplaseze la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Institutul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi să aibă o întâlnire cu ministrul Cseke Attila cu care se va discuta despre colaborarea bilaterală, a precizat dr. Raed Arafat.
'Sunt foarte mulţi palestinieni care au făcut studiile în România. O parte au plecat în ţara lor, alţii au rămas şi lucrează în spitalele româneşti. Nu numai palestinieni au urmat cursurile în România, ci şi iordanieni şi foarte mulţi sirieni. Faptul că acest simpozion se poate desfăşura în limba română ne demonstrează cât de importantă a fost România pentru studenţii palestinieni. Această întâlnire ştiinţifică oferă posibilitatea de a învăţa unii de la alţii', a subliniat demnitarul.
Ministrul Fathi Abu Moughly a evidenţiat, la rândul său, că un număr mare de palestinieni vorbesc limba română ceea ce arată legăturile istorice dintre cele două ţări. El a adăugat că delegaţia palestiniană este interesată să afle din experienţa românească din domeniul medicinei de urgenţă.
Ministrul palestinian al Sănătăţii a făcut referire la sistemul medical din ţara sa şi la planul de dezvoltare, la fondurile limitate şi la necesitatea asigurării asistenţei medicale pentru întreaga populaţie.
Oaspetele a apreciat că România cu experienţa sa va putea ajuta la construcţia unui sistem de urgenţă în ţara sa. Ministrul Sănătăţii palestinian a subliniat că medicina poate fi utilizată ca un pod pentru colaborare, pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, pentru pace.
Ambasadorul Statului Palestina la Bucureşti, Ahmad Bader Aqel, a apreciat organizarea la Bucureşti a simpozionului, mai ales pentru domeniul medicinei de urgenţă.
Potrivit diplomatului palestinian, dezvoltarea relaţiilor dintre ţările arabe şi România va aduce beneficii tuturor şi în toate domeniile.
În cadrul simpozionului au fost prezentate experienţele din domeniul medicinei de urgenţă din cele două ţări. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Fiecare dintre cele opt regiuni va avea un elicopter pentru medicina de urgenţă Fiecare dintre cele opt regiuni din România va dispune, până la sfârşitul anului 2013, de un elicopter pentru medicina de urgenţă, iar unul dintre ele va fi coordonat de Cluj-Napoca, a anunţat, luni, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF)...
INTERVIU/Raed Arafat: În raportul privind 'Colectiv' am identificat decizii pozitive luate de persoane; noi le facem proceduri Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în cazul raportului referitor la modul în care instituţiile au reacţionat în cazul tragediei de la Colectiv, s-a căutat identificarea unor "decizii pozitive", care să devină, ulterior...
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) În cursul dimineţii zilei de 15 decembrie 2015, a murit, la Spitalul de Arşi, încă o victimă a incendiului care a avut loc în data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, bilanţul deceselor ridicându-se, astfel, la 62 de persoane.
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) La 14 martie 2016 a murit singurul rănit în incendiul din Colectiv care mai era internat la Spitalul Floreasca, informează televiziunile de ştiri. Potrivit medicilor, acesta a murit în urma unor complicaţii hemoragice. Bilanţul victimelor care au murit a ajuns la 64.
Ministrul Sănătăţii din Iordania doreşte reducerea taxelor universitare din România pentru studenţii medicinişti din ţara sa Ministrul Sănătăţii din Regatul Haşemit al Iordaniei, dr. Nayef Al-Fayez, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, în timpul unei întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, că speră ca numărul studenţilor medicinişti iordanieni din România să crească dacă vor fi practicate...
Bihor: Despre medicina de urgenţă, celule stem, donare de organe, în conferinţa "Medicul şi societatea" Coordonatorul programului de transplant în judeţul Bihor, dr. Carmen Pantiş, a solicitat vineri ajutorul studenţilor pentru a lupta împotriva prejudecăţilor sociale privind donarea de organe în scopul salvării unor vieţi, adresare făcută în cadrul Conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea' care...