Cele mai citite
 


Cluj: CJAS a încercat să rezolve problemele oamenilor chiar şi în condiţiile blocării SIUI
sâmbătă, 15 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj a încercat să rezolve problemele urgente ale oamenilor, chiar şi în condiţiile în care Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost blocat câteva zile, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, preşedintele director general al CJAS Cluj, Emilia Groza.
''SIUI se află, sâmbătă şi duminică, în teste şi va fi pus în funcţiune luni, după ce vor fi aplicate soluţiile oferite de divizia de developer din Statele Unite. Sistemul informatic al CNAS are cel mai mare volum de date din România, fiind proiectat să stocheze informaţii de la 10.000 de furnizori de servicii medicale şi milioane de asiguraţi. O testare asemănătoare celei din acest sfârşit de săptămână a avut loc şi în luna decembrie 2010, în preajma sărbătorilor, dar atunci traficul de persoane, de furnizori şi de colaboratori a fost mult mai redus'', a spus preşedinta CJAS.
Din punctul său de vedere, SIUI ''este un sistem foarte bun, programul are foarte multe chei de validare şi ajută în muncă personalul instituţiei''.
La CJAS Cluj vin, lunar, aproximativ 22.000 de angajatori care îşi depun declaraţiile privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la buget. Sunt, apoi, în jur de 50.000 de persoane asigurate care vin şi plătesc, plus peste 1.000 de furnizori de servicii medicale. Iniţial, personalul a prestat anumite activităţi, între timp, sarcinile s-au înmulţit, CJAS preluând multe alte activităţi, deşi personalul s-a redus, afirmă Emilia Groza.
În ceea ce priveşte furnizorii, în 2010, CJAS Cluj a parcurs mai mulţi paşi de optimizare a activităţii, pentru a se elimina nemulţumirile existente şi de o parte şi de cealaltă.
''În prezent, la CJAS Cluj lucrează 104 angajaţi. Sunt primării care au personal mult mai numeros decât CJAS şi nu gestionează asemenea baze de date'', a spus directoarea instituţiei.
Preşedintele CJAS a arătat, totodată, că personalul care lucrează şapte ore zilnic la serviciul de relaţii cu publicul depune eforturi considerabile, este solicitat tot timpul, fiindcă nu este niciun minut fără cereri la ghişeu, explicaţii şi soluţii prompte, pentru ca oamenii să nu fie puşi, inutil, pe drumuri. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJAS Cluj: Instituţia a depăşit dificultăţile din 2010 prin buna colaborare cu partenerii săi Anul 2010 a fost dificil pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj, dar greutăţile au fost depăşite prin buna colaborare cu furnizorii de servicii medicale şi Colegiile Farmaciştilor şi Medicilor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele director general al CJAS Cluj, Emilia Groza...
Cluj: Noul sistem de finanţare nu avantajează CJAS, afirmă conducerea instituţiei Cluj-Napoca, 16 ian /Agerpres/ - Aproximativ 50% din bolnavii trataţi în spitalele din Cluj-Napoca vin din alte judeţe, iar noul sistem de finanţare a serviciilor medicale, aplicat din acest an, nu avantajează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, susţine preşedintele - director general al CJAS Cluj...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.
Cluj: Pentru consultul unui pacient birocraţia este excesivă, spun medicii specialişti Medicii specialişti clujeni susţin că Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a îngreunat şi nu a simplificat munca lor, aceleaşi date fiind înscrise de medic de două ori, atât pe computer, cât şi în registrul zilnic de evidenţă, la fiecare consultaţie...
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...