Cele mai citite
 


Ronald Reagan ar fi avut Alzheimer încă de pe vremea când era preşedinte /memorii/
sâmbătă, 15 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 15 ian /Agerpres/ - Fostul preşedinte american Ronald Reagan, care a fost diagnosticat cu maladia Alzheimer după cinci ani de la părăsirea Casei Albe, arăta semne ale bolii încă de pe vremea când se afla la cârma ţării, a afirmat unul dintre cei patru fii ai săi într-un nou volum de memorii ce-i este dedicat.
Potrivit AP şi Reuters, în lucrarea 'Tatăl meu la vârsta de 100 de ani', Ron Reagan a scris că a avut primele suspiciuni în acest sens după primii trei ani ai primului mandat al tatălui său. După aceea, în timpul confruntării electorale din 1984 cu candidatul democrat Walter Mondale, 'am început să am senzaţia amară a unui vis urât care este pe cale să devină realitate', şi-a amintit el.

'O parte dintre alegători începeau să-şi imagineze cum un bunic - care părea să nu-şi găsească niciodată ochelarii de citit - are putere de decizie asupra unui important arsenal nuclear, iar acest lucru îi neliniştea', potrivit unui extras publicat din cartea sa.

'Mai rău, tatăl meu părea să le dea motive întemeiate pentru îngrijorarea lor. Inima mi s-a făcut mică atunci când l-am văzut cum se chinuia să răspundă la întrebări, încurcându-şi notiţele şi, în mod necaracteristic, pierzându-şi cuvintele. Părea obosit şi confuz'.

Reagan a fost diagnosticat în 1994 cu Alzheimer, o boală incurabilă ce afectează creierul, şi a murit zece ani mai târziu. Cartea lui Ron Reagan va fi publicată marţi, în perspectiva celei de-a 100 aniversări a naşterii tatălui său, la 6 februarie, scrie Reuters. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Alois Alzheimer, 100 de ani de la moarte Boala Alzheimer, afecţiune neurodegenerativă progresivă, care afectează celulele creierului şi pe cele ale coloanei vertebrale, cauzând un proces de deteriorare progresivă a funcţiilor cognitive (atenţia, percepţia, memoria, etc.), a fost pentru prima dată descrisă de către psihiatrul şi neuropatologul...
Franţa: Procesul lui Chirac, sub semnul întrebării din cauza maladiei Alzheimer? Fostul preşedinte francez Jacques Chirac, în vârstă de 78 de ani, ar putea fi atins de maladia Alzheimer, ceea ce ar pune sub semnul întrebării capacitatea sa de a compărea în procesul de corupţie intentat împotriva sa şi care va începe în luna martie, scrie cotidianul The Independent de luni, făcând...
Franţa: Chirac nu suferă de Alzheimer şi se va prezenta la proces (Bernadette Chirac) Soţia lui Jacques Chirac, Bernadette Chirac, a dorit luni să curme zvonurile privind problemele de sănătate ale fostului preşedinte francez, afirmând că acesta nu suferă de maladia Alzheimer şi că se va prezenta la procesul care va începe în martie împotriva sa, transmite AFP.
Cercetătorii au găsit în creierul uman nanoparticule din aerul poluat şi studiază legătura acestora cu maladia Alzheimer Un studiu recent arată că anumite particule din aerul poluat, cunoscute sub numele de magnetite, ajung în creierul uman, semnalează site-ul cnnespanol.
Problemele cu simţul direcţiei pot fi semne timpurii ale maladiei Alzheimer Dificultatea orientării într-un mediu nou ar putea fi un semn extrem de timpuriu al bolii Alzheimer, sugerează un studiu realizat de cercetători de la Washington University din St Louis, publicat în revista 'Journal of Alzheimer's Disease', informează upi.com.
Cercetătorii studiază ipoteza ca Alzheimer să fie o boală transmisibilă Prin lansarea ipotezei privind posibilitatea de transmitere a bolii Alzheimer, specialistul londonez în boli neurodegenerative John Collinge a suscitat ample temeri publice şi întrebări ale mediilor ştiinţifice, informează AFP, care a vrut să afle răspunsurile la câteva întrebări.