Cele mai citite
 


Trei zile de doliu naţional în Brazilia
sâmbătă, 15 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brasilia, 15 ian /Agerpres/ - Noua preşedintă a Braziliei, Dilma Rousseff, a instituit sâmbătă trei zile de doliu naţional în ţara lovită de cea mai gravă catastrofă naturală din istoria sa, soldată cu cel puţin 558 de morţi, informează agenţia oficială Brasil, citată de AFP.
În cursul dimineţii, guvernatorul din Rio de Janeiro decretase deja doliu de şapte zile în acest stat, în memoria victimelor care în mare parte au fost surprinse în timpul somnului de torenţii de noroi care au luat totul pe sus în calea lor.

La Teresopolis, unul din oraşele din regiunea montană din apropiere de Rio cele mai afectate de ploile torenţiale în care s-au înregistrat 240 de morţi, ministrul lucrărilor publice, Solange Sirico, a avertizat în privinţa 'riscurilor unor epidemii de hepatită sau leptospiroză'.

Aceasta a cerut populaţiei 'să nu bea apă din puţuri care este contaminată, întrucât pânza freatică este poluată'. Ea a lansat un apel la donarea de material spitalicesc. 'Avem nevoie de fire de sutură, pansamente şi alte materiale medicale', a spus ea. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA/inundaţii: Obama decretează stare de catastrofă naturală Preşedintele american Barack Obama a decretat sâmbătă stare de catastrofă naturală în zonele afectate de inundaţii, care s-au soldat cu 24 de morţi în Virginia de Vest, în estul Statelor Unite ale Americii, relatează AFP.
Nivel istoric al epidemiei de febră dengue în Paraguay: 48 de morţi şi 70.000 de cazuri de îmbolnăvire (ministru) Epidemia de febră dengue a atins 70.000 de persoane şi a făcut 48 de morţi în Paraguay în 2013, ''o amploare istorică'', a declarat ministrul paraguayan al sănătăţii, Antonio Arbo, relatează AFP.
Bilanţul tragediei din Club Colectiv a crescut la 38 de morţi; doi răniţi transportaţi în Olanda au decedat Dintre cei 16 răniţi din incendiul de la club Colectiv, care au fost transportaţi în cursul nopţii trecute în străinătate, doi au decedat, a declarat, sâmbătă, premierul interimar Sorin Cîmpeanu.
23 de morţi de dengă în Paraguay, într-o epidemie 'fără precedent' (ministru) 23 de persoane au murit în Paraguay de la 1 ianuarie de dengă - o maladie virală transmisă de un ţânţar - în 'cea mai gravă epidemie de dengă din istoria ţării', a anunţat marţi ministrul sănătăţii, Esperanza Martinez, relatează AFP.
Raed Arafat: Ceea ce s-a întâmplat aseară este un dezastru, o catastrofă Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat sâmbătă la Pro TV că ceea ce s-a întâmplat la Clubul Colectiv reprezintă o "un dezastru, o catastrofă".
Hepatita infecţioasă Hepatita este inflamaţia ficatului şi prezintă două forme : acută şi cronică. Cea mai frecventă cauză a hepatitei acute este virusul hepatitei A, iar în cazul celei cronice virusul hepatitei B şi C.