Cele mai citite
 


SUA/tiruri: medicii i-au înlocuit lui Giffords tubul de respiraţie
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tucson /Statele Unite/, 16 ian /Agerpres/ - Parlamentara americană Gabrielle Giffords nu mai are nevoie de un ventilator după ce medicii i-au înlocuit tubul de respiraţie cu un altul, informează Associated Press.
Responsabili ai spitalului din Tucson /Arizona, sud-vestul Statelor Unite/ au declarat că Giffords a fost supusă unei proceduri sâmbătă dimineaţă pentru a avea un tub de traheotomie introdus în traheea ei pentru a-i proteja căile respiratorii, lăsând-o liberă de ventilator. Ea respira singură după ce a fost împuşcată în cap la 8 ianuarie, dar medicii au lăsat tubul ca măsură de precauţie.

Medicii au introdus de asemenea un tub de alimentare pentru a o hrăni. Aceste proceduri nu sunt ieşite din comun pentru pacienţii cu răni la creier.

Giffords, care a fost rănită în atacul din weekend-ul trecut ce a ucis şase persoane, rămâne în stare critică.

Soţul ei, astronautul Mark Kelly, a rămas alături de ea la spital. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Hidratarea cu ape minerale naturale Apa este mediul în care au loc toate procesele biochimice din organism, drept urmare apa de băut trebuie să fie de bună calitate şi trebuie aleasă după o serie de criterii, susţin nutriţioniştii.
Masajul cardiac este mai eficient fără respiraţie gură la gură (studiu) În cazul manifestării unei crize cardiace, masajul cardiac este mai eficient, ca primă măsură de ajutor, dacă nu este folosit în asociere cu respiraţia gură la gură, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Mâncarea sănătoasă favorizează o respiraţie bună (studiu) Mâncarea sănătoasă favorizează o respiraţie bună, altfel spus alimentele sănătoase protejează împotriva bronho-pneumopatiei cronice obstructive (BPCO), scrie luni passionsante.be.
Dr. Mihaela Oros: Unul din zece copii riscă să dezvolte tulburări de respiraţie în timpul somnului Unul din zece copii riscă tulburări ale respiraţiei în timpul somnului, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, medicul pediatru Mihaela Oros, preşedinte al Asociaţiei pentru Tulburările de Somn la Copii şi Adolescenţi, la prezentarea unui studiu realizat în domeniu.
Bookfest/Dan C. Mihăilescu, despre cartea "Bucureştiul meu": Un SMURD scriitoricesc; 19 încercări de respiraţie gură la gură Criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu afirmă că volumul colectiv "Bucureştiul meu", lansat duminică la standul editurii Humanitas din cadrul Bookfest, prezintă "19 încercări de respiraţie gură la gură", realizate de "o echipă de SMURD scriitoricesc".
Siria: Rebelii ar fi folosit un gaz toxic împotriva soldaţillor în apropiere de Damasc (media de stat) Mai mulţi soldaţi sirieni au avut dificultăţi de respiraţie, simţind că se sufocă, în timp ce grupuri de rebeli au atacat o poziţie militară guvernamentală la est de capitala ţării, Damasc, folosind un gaz toxic neidentificat, a anunţat joi televiziunea de stat siriană, citată de Xinhua şi Reuters.