Cele mai citite
 


Lucian Duţă: Sistemul informatic al CNAS funcţionează la parametri normali
duminică, 16 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 ian /Agerpres/ - Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că sistemul informatic al CNAS funcţionează la parametri normali.
Preşedintele CNAS a menţionat că problema a fost remediată şi, în plus, există toate asigurările că un astfel de tip de defecţiune nu va mai apărea. El a subliniat că rezolvarea problemei tehnice nu a presupus costuri suplimentare.
'Era dificil de anticipat o astfel de problemă, ele de multe ori apar în perioadele de început de folosire a unui sistem informatic extrem de complex. Au fost efectuate peste 9.000 de teste. Şi în alte sisteme complexe au fost probleme - cazul defecţiunii de la Aeroport Heathrow din Londra', a explicat Duţă.
El a subliniat că baza de date nu a fost afectată, iar din 15 ianuarie s-a repus în funcţiune întreg sistemul, astfel încât funcţionează la parametri normali.
Reprezentanţii companiilor care au contribuit la introducerea Sistemului Informatic Unic Integrat al CNAS, Hewlett-Packard, Siveco şi Oracle, au dat asigurări că problemele tehnice au fost rezolvate şi au subliniat că ei vor fi pregătiţi şi vor monitoriza permanent funcţionarea sistemului. Aceştia au precizat că sistemul nu este supraîncărcat, sunt 25.000 de utilizatori în prezent, iar întregul sistem este proiectat pentru 75.000 de utilizatori. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS condamnă conducerea medicilor de familie că boicotează semnarea contractelor cadru Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că sunt semnale din judeţe potrivit cărora medicii de familie nu sunt lăsaţi de către conducere să semneze contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, deşi aceştia ar dori, dând exemplu...
Preşedintele CNAS: SIUI riscă să fie subfinanţat Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) riscă să fie subfinanţat, a declarat, marţi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Doru Bădescu, care a anunţat că în acest sens a depus o nouă sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Preşedintele CNAS: Nu voi lua în considerare dosarele de hepatită făcute în laboratoarele din afara listei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că nu va aproba spre decontare dosarele pacienţilor cu hepatită ale căror testări sunt făcute în alt laborator decât cele 50 anunţate oficial.
Preşedintele CNAS, Lucian Duţă: Am găsit noi modalităţi şi începând de luni nu mai sunt motive de cozi Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a explicat, duminică, într-o conferinţă de presă, motivele care au dus la cozile de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).
CNAS a lansat sistemul informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate Bucureşti, 18 mar /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat, vineri, proiectul sistemului informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Timiş: Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă în sistemul sanitar Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă pentru reducerea risipei banilor publici, acestea urmând să fie anunţate după ce le va discuta cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.