Cele mai citite
 


Centrul de Transfuzii Sanguine din judeţul Botoşani a rămas fără tichete valorice şi fără donatori
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Botoşani, 17 iunie /Agerpres/ - Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din judeţul Botoşani a rămas, din această săptămână, fără bonuri valorice care se acordă donatorilor, din cauză că Ministerul Sănătăţii nu a mai alocat fonduri cu această destinaţie.

Lipsa tichetelor a generat o reacţie de nemulţumire în rândul donatorilor, care refuză să mai doneze sânge.

"În luna mai nu ni s-au mai asigurat tichete de masă. Drept consecinţă este scăderea numărului de donatori. Oamenii s-au prezentat pentru a dona, dar noi am avut obligaţia de a-i informa că nu mai avem tichete şi atunci au renunţat", a declarat contabilul-şef al CTS, Cornelia Stoian, care susţine că donatorii din ultimele două zile au fost aparţinători ai unor bolnavi care necesitau sânge în regim de urgenţă.

Conducerea CTS a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi spitalele din judeţ despre criza de sânge generată de lipsa tichetelor valorice.

Unitatea dispune doar de câteva pungi de sânge pentru situaţii strict urgente.

"Mulţi dintre donatorii de sânge nu se mai regăsesc pe listele noastre de donatori. Facem un apel imperios către aceştia să facă acelaşi gest de omenie. Am luat legătura cu CTS care ne-a comunicat că astăzi (marţi - n.r.) s-au prezentat în jur de şase donatori şi vom încerca să îi contactăm pe donatorii noştri fideli care sunt membri ai Jandarmeriei şi pe cei de la Crucea Roşie. Cred că ar fi un gest solidar cu cei care sunt internaţi în spital. Una din cauzele pentru care a scăzut numărul donatorilor o reprezintă sistarea bonurilor valorice şi cu siguranţă este cea prioritară", a declarat directorul DSP, Tamara Ciofu.

Potrivit acesteia, unele spitale au ajuns să amâne anumite operaţii până la rezolvarea problemei sângelui.

DSP a informat Ministerul Sănătăţii cu privire la situaţia creată la Botoşani, cerând intervenţii urgente pentru alocarea de fonduri.

Necesarul de bani lunar pentru plata tichetelor valorice este de 35.000 de lei. AGERPRES/ (Cristian Lupaşcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Număr dublu de donatori la Centrul de Transfuzii Sanguine Numărul donatorilor de sânge de la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din Botoşani a fost dublu, luni, în raport cu media zilnică, a declarat, pentru AGERPRES, directorul CTS, medicul Parascheva Temneanu.
Botoşani: Unui bărbat i s-a făcut rău după ce a donat sânge Un bărbat de 34 de ani din Botoşani a suferit miercuri grave leziuni la cap, după ce a căzut pe holul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.
Botoşani: Asociaţia 'Salvează o inimă' demarează o campanie de strângere de fonduri pentru o fetiţă de un an cu leucemie Asociaţia "Salvează o inimă" Botoşani derulează o campanie pentru strângerea de fonduri în vederea sprijinirii unei fetiţe de un an care suferă de leucemie limfoblastică, se precizează într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Botoşani: Familiile care locuiesc în blocurile unde a fost înregistrat un focar de hepatită de tip A vor fi mutate Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a anunţat demararea unui proiect privind construirea unor locuinţe modulare în care să fie mutate familiile care locuiesc în cele două blocuri de garsoniere din cartierul Parcul Tineretului în care a fost înregistrat focarul de hepatită acută virală de...
Botoşani: Mai multe persoane au fost amendate pentru că au fumat în curtea Spitalului Judeţean şi a unui liceu Mai multe persoane au fost amendate, marţi, de jandarmi, ca urmare a faptului că au fumat în curtea unui Spitalului Judeţean şi a unui liceu din Botoşani, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ).
Botoşani: DSP a retras autorizaţia sanitară a grădiniţei din Todireni, după ce un copil a căzut în fosa septică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a retras autorizaţia de funcţionare a grădiniţei din localitatea Satul Nou, comuna Todireni, după ce un copil de trei ani a căzut, luni, în fosa septică din curtea acesteia, a anunţat, joi, directorul instituţiei, Silvana Tudorache.