Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Austria: 400.000 de cazuri de gripă
marţi, 18 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, George Andrei, transmite: În pofida măsurilor de carantină preventive, peste 400.000 de cazuri de gripă s-au înregistrat, odată cu începerea sezonului rece, în Austria, anunţă cotidianul Osterreich, în ediţia de duminică.
Majoritatea cazurilor de îmbolnăvire sunt însoţite de fenomene de febră, tuse şi strănut, iar după 1 ianuarie au fost înregistrate două decese din cauza gripei.
Gripa a afectat deja alte 30.000 de persoane, iar experţii se aşteaptă ca numărul cazurilor de îmbolnăvire să crească, în următoarele două săptămâni.
Peste 40 la sută dintre pacienţii care s-au prezentat la medic au fost diagnosticaţi cu gripă, iar tendinţa este ca aceste cazuri să se dubleze.
Pacienţii se tem să nu contracteze gripă porcină (H1N1), însă medicul de medicină socială, Michael Kunte, a dat asigurări că sunt şanse foarte reduse să inzbucnească o nouă pandemie, cum s-a întâmplat în 2009.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Cum se transmite gripa porcină la oameni Madrid, 4 mai /Agerpres/ - La fel cum oamenii pot transmite, cu relativă uşurinţă, virusul gripei la porci şi animalele pot face acelaşi lucru la oameni. Iar aceasta deoarece organismul lor dispune de receptorul uman al virusului şi, prin urmare, îl pot contracta şi apoi transmite. Este ceea ce se crede...
Gripă porcină: OMS solicită unora dintre statele membre să justifice măsurile restrictive Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat anumitor state să justifice restricţiile introduse pentru a împiedica răspândirea gripei porcine, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt, citat de AFP.
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.