Cele mai citite
 


Monica Iacob-Ridzi se va interna într-o clinică din Austria pentru investigaţii medicale
marţi, 18 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi, deputat PDL, se va interna, luni, într-un spital din Austria, urmând ca marţi să fie supusă unei biopsii osteo-medulare.
Monica Iacob-Ridzi susţine, pe blogul său, că puncţia medulară pe care a efectuat-o anterior nu a fost elocventă, medicul hematolog de la clinica din Viena recomandându-i biopsia osteo-medulară, intervenţie care se realizează sub anestezie generală.
''Nu mă aşteptam la acest verdict, recunosc. (...) Rezultatele sunt, însă, contradictorii, diagnosticul este incert. Prognoza... imposibil de estimat (...) Uitasem, pentru o secundă, de leucopenie, de sindromul mielodisplazic şi de toate complicaţiile aferente'', scrie Monica Iacob-Ridzi.
Fostul ministru aminteşte şi de 'aşa-zisa strategie' de a scăpa de responsabilitatea juridică prin invocarea afecţiunilor sale medicale. ''Nu, afecţiunile mele medicale nu sunt inventate. Şi îmi este atât de teamă de ziua de luni....'', adaugă Monica Iacob-Ridzi pe blogul personal.
Deputata a fost internată, la sfârşitul lunii noiembrie, la Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar, în secţia de hematologie, cu un episod de leucopenie severă. Medici declarau atunci că Monica Iacob-Ridzi suferă de un sindrom mielodisplazic şi a dezvoltat o leucopenie severă.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, dr. Bogdan Popescu, preciza, în noiembrie, că, la acel moment, nu se punea problema unui transplant, medicii făcând eforturi să scape de episodul infecţios şi pentru o compensare cât mai bună a bolii hematologice.
Ridzi este acuzată într-un dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii, în formă continuată.
Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.
Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat că blocarea de către Parlament a dosarelor unor politicieni, între care şi pe cel al deputatei democrat-liberale, a aduse deservicii României în procesul de aderare la spaţiul Schengen.
'Mai sunt încă dosare în Parlament, cazul Ridzi să ştiţi că nu este de natură să ajute, dimpotrivă, a făcut un mare deserviciu şi doamnei Ridzi, şi României. Şi mai sunt dosare care eu cred că la începutul sesiunii parlamentare vor primi aviz favorabil, pentru că nu e vorba de nimic altceva decât de prezentarea respectivilor parlamentari în faţa procurorilor sau a judecătorilor, nicidecum de judecarea lor de către Parlament', a declarat, la începutul lunii ianuarie, preşedintele Băsescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Chirurgul oncohematolog Margit Şerban - 'steaua norocoasă' a copiilor cu leucemie Prof. univ. dr. Margit Şerban este şefa Clinicii de Oncohematologie Pediatrică din cadrul Spitalului de Copii ''Louis Ţurcanu'' din Timişoara şi-i place să se caracterizeze ca fiind foarte muncitoare, foarte ambiţioasă şi foarte responsabilă. A salvat sute de copii din suferinţă şi i-a răpit morţii,...
Raed Arafat (biografie) Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul pentru numirea doctorului Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.
Cluj: Alexandru Arşinel va fi consultat de medici austrieci şi italieni Şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca, Mihai Lucan, a spus, luni, că actorul Alexandru Arşinel va fi consultat şi de medici din Italia şi Austria.
Oprescu cere voie judecătorilor să se interneze în spital, pentru investigaţii medicale Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că a depus la Tribunalul Bucureşti o solicitare prin care cere permisiunea din partea instanţei de a se interna în spital, în vederea efectuării unor investigaţii medicale.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant medular la copil efectuat în România Primul transplant medular la copil, premieră în România, a fost efectuat în iunie 2001, de prof. univ. dr. Margit Şerban, şeful Centrului de Transplant Medular din Timişoara, pacientul fiind un copil bolnav de cancer limfatic. Ulterior, medicul Margit Şerban a mai realizat două premiere în chirurgia...
Donarea de organe, o problemă în toată lumea Viena, 11 dec - Trimisul special al AGERPRES, Cornelia Stanciu, transmite: Donarea de organe este o problemă în toată lumea, reflectată în listele lungi de aşteptare, care la nivelul Europei cuprind aproximativ 67.064 de persoane cu vârste între 25 şi 60 de ani, 52.000 fiind în aşteptare pentru un transplant...