Cele mai citite
 


Angajaţii Institutului ORL din Bucureşti au întrerupt lucrul, în semn de protest faţă de reorganizarea instituţiei
marţi, 18 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, ORL
 

Angajaţii Institutului de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. 'Prof. Dr. Dorin Hociotă' au întrerupt, luni, activitatea, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a reorganiza institutul şi de a-l transforma în centru, fără personalitate juridică, pe lângă Spitalul Universitar.

Dr. Elena Cristescu a declarat, pentru AGERPRES, că au luat această decizie întrucât reprezentanţii MS nu doresc până în acest moment să discute cu angajaţii şi să le explice care sunt argumentele pentru această reorganizare.
Aceasta a menţionat că protestul va dura până când ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, va accepta o discuţie cu reprezentanţii institutului.
Dr. Elena Cristescu a mai precizat că pe timpul protestului se asigură urgenţele şi consultaţiile pe secţii, dar nu se internează şi nu se operează.
Angajaţii Institutului Naţional de Fono-Audiologie 'Dorin Hociotă' sunt nemulţumiţi de proiectul de hotărâre de guvern care prevede reorganizarea instituţiei şi transformarea sa în centru, fără personalitate juridică, pe lângă Spitalul Universitar.
Dr. Andreea Marinescu, managerul institutului, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că institutul este unic în ţară, funcţionează de 37 de ani şi este de interes naţional.
Instituţia are toate subspecialităţile ORL şi este singura din ţară de acest fel.
Potrivit dr. Andreea Marinescu, în institut sunt trataţi 60% din pacienţii cu probleme specifice din toată ţara, neexistând probleme financiare, ba chiar înregistrând un excedent bugetar.
'Acest proiect de act normativ înseamnă desconsiderarea multor generaţii de medici care au contribuit la dezvoltarea institutului', a apreciat atunci managerul.
Institutul are un departament de implant Cohlear care pentru copiii cu probleme constituie o salvare, are o secţie specială cu 90 de paturi pentru copii surzi şi muţi cu care se lucrează şi care învaţă să cânte la pian sau vioară, în spital există o bază clinică de învăţământ pentru competenţe şi supraspecializare în care se învaţă tehnici de chirurgie moderne.
În anul 2010, aici au fost internaţi 10.500 de pacienţi, la care se adaugă cei din ambulator şi cei 7.000 de pacienţi cu internare de o zi.
Un procent de 80% dintre cei internaţi au fost operaţi, cei mai mulţi pentru afecţiuni foarte grave, cum ar fi cancere de gât, cap.
În cele 11 săli de operaţie au fost făcute între 50 - 60 de intervenţii zilnic.
Medicii mai spun că rezolvă toate urgenţele, în perioada concediilor adresabilitatea pentru urgenţe atinge şi 150 de cazuri, iar Ministerul Sănătăţii nu a investit prea mult în acest institut, care încă de la crearea sa, în 1973, a fost conceput ca o unitate modernă de renumitul prof. dr. Dorin Hociotă.
Medicii nu sunt de acord cu proiectul de act normativ aflat în dezbatere publică pentru un timp foarte scurt, de numai cinci zile, şi doresc renunţarea la el.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Protest al angajaţilor de la Institutul ORL 'Dorin Hociotă' Angajaţii de la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie ORL 'Prof. dr. Dorin Hociotă' din Capitală protestează faţă de decizia MS de a comasa institutul cu Spitalul Universitar.
Protest suspendat al angajaţilor de la Institutul de Fonoaudiologie 'Prof.dr. Dorin Hociotă'' Bucureşti, 14 feb /Agerpres/ - Angajaţii Institutului de Fonoaudiologie 'Dorin Hoceotă' au suspendat protestul declanşat săptămâna trecută, întrucât vineri au fost chemaţi la Ministerul Sănătăţii pentru a rediscuta situaţia institutului.
Angajaţii Institutului ORL, decişi să protesteze până când reprezentanţii MS se vor întâlni cu ei Angajaţii Institutului de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. 'Prof. Dr. Dorin Hociotă' au decis luni să picheteze instituţia până când reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) vor accepta să discute cu aceştia.
Scrisoare de protest a angajaţilor Institutului ORL ''Prof. D. Hociotă'' Angajaţii din Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL ''Prof. dr. Dorin Hociotă'' din Bucureşti au adresat o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care protestează faţă de propunerea de comasare a instituţiei cu Spitalul Universitar de Urgenţă.
Angajaţii Institutului de Fonoaudiologie, nemulţumiţi de reorganizare Angajaţii Institutului Naţional de Fonoaudiologie 'Dorin Hociotă' sunt nemulţumiţi de proiectul de hotărâre de guvern care prevede reorganizarea instituţiei şi transformarea sa în centru, fără personalitate juridică, pe lângă Spitalul Universitar.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.