Cele mai citite
 


Preşedintele CJAS Cluj: Instituţia a depăşit dificultăţile din 2010 prin buna colaborare cu partenerii săi
marţi, 18 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Anul 2010 a fost dificil pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj, dar greutăţile au fost depăşite prin buna colaborare cu furnizorii de servicii medicale şi Colegiile Farmaciştilor şi Medicilor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele director general al CJAS Cluj, Emilia Groza.
'La Cluj-Napoca sunt manageri de unităţi spitaliceşti competenţi, care au reuşit, în condiţii de austeritate şi de gestionare cu maximă eficienţă a resurselor financiare, să-şi desfăşoare activitatea în bune condiţii. CJAS Cluj lucrează foarte bine cu medicii de familie şi cu asociaţia lor, cu Colegiile Farmaciştilor, Medicilor şi Medicilor Dentişti, în toate aceste structuri fiind oameni de foarte bună calitate profesională şi umană. Şi relaţia noastră cu furnizorii de servicii medicale este corectă, fiind parteneri în interesul asiguratului', a afirmat preşedintele CJAS.
Emilia Groza a arătat că toate deciziile importante privitoare la sănătate se iau într-o comisie tripartită - CJAS, Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor, iar aspectele importante care privesc judeţul sunt discutate prioritar în acest cadru, dat fiind interesul general pentru gestionarea eficientă a resurselor.
Preşedintele CJAS Cluj a subliniat, în context, ca fiind relevant pentru responsabilitatea profesiei de medic faptul că în 2010 în judeţ nu au fost sancţiuni pentru concedii medicale.
Pe de altă parte, Emilia Groza a evidenţiat că la CJAS Cluj cei 104 angajaţi lucrează tehnic, după lege, şi nimic nu se face după interpretări personale.
'Este o muncă deosebit de complexă, cu peste 22.000 de angajatori, în jur de 50.000 de persoane asigurate şi peste 1.000 de furnizori de servicii medicale. Angajaţii CJAS trebuie să înveţe toată viaţă, ca şi medicii. La noi se studiază tot timpul noile reglementări ale legislaţiei. Au avut loc continue modificări de acte normative în asigurările sociale de sănătate. Dorim ca în următorii ani să se ajungă la o stabilizare. În fiecare an s-a schimbat contractul-cadru după care am lucrat, precum şi normele de aplicare a acestuia. În fine, contractul-cadru din 2011 va fi valabil şi în 2012', a arătat Emilia Groza.
Referindu-se la banii pe care pacienţii îi vor achita, din acest an, pentru serviciile medicale, preşedintele CJAS a precizat că sumele vor rămâne la furnizorii de servicii, dar pentru 'CJAS va fi o activitate în plus şi deloc simplă'.
Coplata pentru o vizită la medicul de familie va fi de cinci lei, iar pentru vizitele la domiciliu, în afara programului de lucru al medicului, de 15 lei. Preţul unei consultaţii la policlinică va fi de zece lei. Şi solicitarea ambulanţei pentru urgenţe la domiciliu va costa 20 de lei. Pentru o zi de spitalizare se vor achita zece lei, iar pentru mai multe - 50 de lei.
Prof. univ. dr. Mircea Bârsan, chirurg al Institutului Inimii 'Niculae Stăncioiu' şi preşedinte al Colegiului Medicilor Cluj, a declarat, în luna noiembrie a anului trecut, la redeschiderea Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară modernizate, că autorităţile locale ar trebui să ia în subordine Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) de la Bucureşti, ''care este condusă prost, de la bun început, banii colectaţi de la populaţie pentru sănătate fiind luaţi de bugetul statului''.
''Chiar şi Ministerul Sănătăţii ar trebui mutat la Cluj-Napoca. (...) Cu CNAS nu se mai poate lucra'', a declarat atunci prof. dr. Mircea Bârsan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Cluj: CJAS a încercat să rezolve problemele oamenilor chiar şi în condiţiile blocării SIUI Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj a încercat să rezolve problemele urgente ale oamenilor, chiar şi în condiţiile în care Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost blocat câteva zile, a declarat...
Cluj: Prof. dr. Mircea Bârsan: CNAS este condusă prost Prof. univ. dr. Mircea Bârsan, prestigios chirurg al Institutului Inimii 'Nicolae Stancioiu' şi preşedinte al Colegiului Medicilor Cluj, a declarat că autorităţile locale ar trebui să ia în subordine Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), ''care este condusă prost, de la bun început, banii colectaţi...
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Cluj: Medicii de familie şi-au continuat joi activitatea Medicii de familie clujeni şi-au continuat joi activitatea în cabinete, chiar dacă de miercuri contractele lor cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au expirat.