Cele mai citite
 


Salarii diminuate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Baia Mare, 17 iunie /Agerpres/ - Salariaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare vor primi salarii diminuate cu aproximativ 20% din cauza problemelor financiare pe care le întâmpină cea mai importantă unitate medicală judeţeană.

Sindicatul şi conducerea spitalului au ajuns la o înţelegere, în urma negocierilor, fiind admisă diminuarea salariilor celor aproape 1.800 de angajaţi.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, dr. Ioan Blăjan, a declarat marţi că singura posibilitate pentru a ieşi din încurcătură constă fie în reducerea salariilor, fie în concedierea unei bune părţi din personal, îndeosebi administrativ.

Potrivit lui Blăjan, o mare parte dintre problemele spitalului sunt generate de datoriile istorice, în valoare de 155.000 lei, dar şi de întârzierea cu care CJAS Maramureş plăteşte serviciile medicale efectuate de spital.

"Dacă CJAS ar plăti la timp aceste servicii am putea evita situaţiile neplăcute, însă pentru moment acesta e singura soluţie aplicabilă. Înţelegem că prioritate au pacienţii şi ca atare trebuie să găsim soluţiile necesare pentru a nu rămâne fără medicamentele necesare tratamentelor medicale. Una dintre variante luate în calcul e diminuarea salariului cu 20%, sistarea tichetelor de masă şi neacordarea primei de stabilitate. Singura problemă care se pune şi-n această situaţie: se vor găsi fondurile necesare pentru a stinge datoriile cumulate?" - a spus dr. Ioan Blăjan.

Liderul Sanitas, Mircea Ciocan, a declarat că va discuta cu CJAS Maramureş situaţia financiară, apoi va solicita Prefecturii Maramureş întrunirea Comisiei de Dialog Social pentru a găsi o soluţie financiară urgentă pentru spital. AGERPRES/(Leontin Cupar)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: SJU Baia Mare va investi peste un milion de euro în dotarea cu tehnică medicală Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare va intra începând de anul viitor într-un proces accelerat de dotare cu echipamente şi tehnologii medicale de ultimă generaţie, urmând a fi alocaţi peste un milion de euro în acest sens, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii, ec. Sorina Pintea.
Maramureş: SJU Baia Mare şi-a completat necesarul de medici pe aproape toate specialităţile Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală a reuşit să acopere etapizat necesarul de medici pe diferite specialităţi în urma angajărilor.
Managerul SJU Baia Mare: Tratăm 12.000 de pacienţi lunar şi suntem tranzitaţi zilnic de 5.000 de persoane Baia Mare, 27 feb /Agerpres/- Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, Sorina Pintea, a afimat vineri, la târgul "MaraMedica", la o întâlnire a specialiştilor din domeniul medical, că SJU tratează, în medie, 12.000 de pacienţi lunar, fiind tranzitat zilnic de aproximativ 5.000 de persoane...
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: Banca Mondială a cuprins SJU Baia Mare într-un program de finanţare pentru echipamente medicale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Banca Mondială asigură unităţii medicale un fond de 300.000 de lei pentru achiziţionare de aparatură medicală performantă.