Cele mai citite
 


Angajaţii Institutului ORL, decişi să protesteze până când reprezentanţii MS se vor întâlni cu ei
marţi, 18 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Institutului de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. 'Prof. Dr. Dorin Hociotă' au decis luni să picheteze instituţia până când reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) vor accepta să discute cu aceştia.
Ei au strigat, mai bine de trei ore, lozinci precum 'Nu ne desfiinţaţi institutul!', 'Nu ni-l daţi!', 'Asta nu este reformă!'.
În legătură cu acest protest, prof. dr. Romeo Călăraşu a declarat pentru AGERPRES că s-a ajuns la această formă de protest pentru că reprezentanţii MS nu au dorit să discute cu angajaţii instituţiei, deşi li s-a cerut acest lucru.
'Activitatea în institut este una eficientă. Normal că este loc şi de mai bine. El reprezintă ultima staţie din România pentru bolnavii cu afecţiuni de ORL. Ne-a deranjat că ne-au tratat ca pe nişte animale pe care le mută dintr-o parte în alta', a spus prof. dr. Romeo Călăraşu.
El a adăugat că în acest institut se abordează cazuri grave, tratându-se bolnavii care nu îşi permit să meargă în Austria. El a arătat că au fost şi bolnavi care venind din Austria au trebuit să fie operaţi din nou aici.
Prof. dr. Călăraşu a mai spus că oamenii au decis să protesteze astfel pentru că nu s-a discutat cu ei şi nici nu s-a dorit să li se explice de ce s-a făcut acest proiect de act normativ care prevede reorganizarea institutului şi transformarea sa în centru, fără personalitate juridică, pe lângă Spitalul Universitar.
Medicul a mai precizat că institutul are în derulare proiecte de cercetare cu parteneri din străinătate şi nu se ştie ce se va mai întâmpla cu ele.
Angajaţii Institutului Naţional de Fono-Audiologie 'Dorin Hociotă' sunt nemulţumiţi de proiectul de hotărâre de guvern care prevede reorganizarea instituţiei şi transformarea sa în centru, fără personalitate juridică, pe lângă Spitalul Universitar.
Institutul are un departament de implant Cohlear care pentru copiii cu probleme constituie o salvare, are o secţie specială cu 90 de paturi pentru copii surzi şi muţi cu care se lucrează şi care învaţă să cânte la pian sau vioară, în spital există o bază clinică de învăţământ pentru competenţe şi supraspecializare în care se învaţă tehnici de chirurgie moderne.
În anul 2010, aici au fost internaţi 10.500 de pacienţi, la care se adaugă cei din ambulator şi cei 7.000 de pacienţi cu internare de o zi.
Un procent de 80% dintre cei internaţi au fost operaţi, cei mai mulţi pentru afecţiuni foarte grave, cum ar fi cancere de gât, cap.
În cele 11 săli de operaţie au fost făcute între 50 - 60 de intervenţii zilnic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Angajaţii Institutului ORL din Bucureşti au întrerupt lucrul, în semn de protest faţă de reorganizarea instituţiei Angajaţii Institutului de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. 'Prof. Dr. Dorin Hociotă' au întrerupt, luni, activitatea, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a reorganiza institutul şi de a-l transforma în centru, fără personalitate juridică, pe lângă Spitalul Universitar...
Protest al angajaţilor de la Institutul ORL 'Dorin Hociotă' Angajaţii de la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie ORL 'Prof. dr. Dorin Hociotă' din Capitală protestează faţă de decizia MS de a comasa institutul cu Spitalul Universitar.
Protest suspendat al angajaţilor de la Institutul de Fonoaudiologie 'Prof.dr. Dorin Hociotă'' Bucureşti, 14 feb /Agerpres/ - Angajaţii Institutului de Fonoaudiologie 'Dorin Hoceotă' au suspendat protestul declanşat săptămâna trecută, întrucât vineri au fost chemaţi la Ministerul Sănătăţii pentru a rediscuta situaţia institutului.
Scrisoare de protest a angajaţilor Institutului ORL ''Prof. D. Hociotă'' Angajaţii din Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL ''Prof. dr. Dorin Hociotă'' din Bucureşti au adresat o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care protestează faţă de propunerea de comasare a instituţiei cu Spitalul Universitar de Urgenţă.
Braşov: Primul centru privat specializat în implant cohlear din România Primul centru privat specializat în implant cohlear din România s-a inaugurat joi, la spitalul Sf. Constantin din Braşov.Centrul beneficiază de investiţii de peste 300.000 de euro, are trei săli de operaţie şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de lideri mondiali în domeniu, precum şi...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.