Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii consideră nejustificat protestul cadrelor medicale de la Institutul ORL
marţi, 18 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii consideră nejustificat protestul cadrelor medicale de la Institutul Naţional de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL 'Prof. Dr. D. Hociotă', care au întrerupt spontan activitatea pentru câteva ore, în semn de protest faţă de reorganizarea instituţiei.
Proiectul de hotărâre de guvern aflat în dezbatere publică?nu prevede desfiinţarea activităţii medicale a institutului şi nici stoparea contractelor de cercetare existente, a informat luni Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.
Conform sursei citate, proiectul de act normativ face parte din strategia de reorganizare a spitalelor care a început la sfârşitul anului trecut şi va continua în 2011.
'Aşa cum conducerea Ministerului Sănătăţii a declarat în numeroase rânduri, prin organizarea?unitară a activităţii Institutului Hociotă şi a Spitalului Universitar, Ministerul Sănătăţii urmăreşte creşterea calităţii actului medical, precum şi optimizarea asistenţei medicale acordată pacienţilor. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este o unitate sanitară cu peste 1.000 de paturi care acordă diverse servicii medicale spitaliceşti şi ambulatorii, dar? care pentru?specialitatea ORL are la dispoziţie doar un compartiment cu? 10 paturi?fără capacitatea de a soluţiona în toate situaţiile cazuistica aferentă unui spital de urgenţă', se explică în comunicatul citat.
Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii menţionează că Institutul Naţional Hociotă este un for metodologic cu secţii clinice specializate în abordarea diferitelor patologii în domeniul ORL care poate asigura buna funcţionare a unităţii nou înfiinţate. 'Păstrarea institutului sub formă de centru de specialitate va permite continuarea activităţilor actuale', a completat MS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Protest al angajaţilor de la Institutul ORL 'Dorin Hociotă' Angajaţii de la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie ORL 'Prof. dr. Dorin Hociotă' din Capitală protestează faţă de decizia MS de a comasa institutul cu Spitalul Universitar.
Protest suspendat al angajaţilor de la Institutul de Fonoaudiologie 'Prof.dr. Dorin Hociotă'' Bucureşti, 14 feb /Agerpres/ - Angajaţii Institutului de Fonoaudiologie 'Dorin Hoceotă' au suspendat protestul declanşat săptămâna trecută, întrucât vineri au fost chemaţi la Ministerul Sănătăţii pentru a rediscuta situaţia institutului.
Proiecte de reorganizare a sistemului spitalicesc, supuse dezbaterii publice Bucureşti, 7 ian /Agerpres/ - Patru proiecte de hotărâri de Guvern care vizează desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare se află în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, începând de vineri, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Angajaţii Institutului ORL din Bucureşti au întrerupt lucrul, în semn de protest faţă de reorganizarea instituţiei Angajaţii Institutului de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. 'Prof. Dr. Dorin Hociotă' au întrerupt, luni, activitatea, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a reorganiza institutul şi de a-l transforma în centru, fără personalitate juridică, pe lângă Spitalul Universitar...
Scrisoare de protest a angajaţilor Institutului ORL ''Prof. D. Hociotă'' Angajaţii din Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL ''Prof. dr. Dorin Hociotă'' din Bucureşti au adresat o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care protestează faţă de propunerea de comasare a instituţiei cu Spitalul Universitar de Urgenţă.
Angajaţii Institutului ORL, decişi să protesteze până când reprezentanţii MS se vor întâlni cu ei Angajaţii Institutului de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. 'Prof. Dr. Dorin Hociotă' au decis luni să picheteze instituţia până când reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) vor accepta să discute cu aceştia.