Cele mai citite
 


ANOSR susţine protestele studenţilor medicinişti din Iaşi
marţi, 18 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) este alături de studenţii medicinişti din Iaşi care vor protesta în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Gr. T. Popa'' împotriva descentralizării examenului de rezidenţiat.
Potrivit unui comunicat al ANOSR transmis luni AGERPRES, studenţii acuză faptul că subiectele vor fi realizate la nivel local, lucru care nu face decât să 'scadă din relevanţa examenului', 'încurajarea corupţiei' prin faptul că nu există o comisie unică la nivel naţional, aceştia fiind nemulţumiţi şi de repartiţia regională a candidaţilor, care face ca un absolvent cu un punctaj bun să fie nevoit să aleagă doar din locurile disponibile în regiunea sa, locuri care în 2010 au fost foarte puţine pentru Iaşi.
Studenţii mai spun că măsura descentralizării creşte potenţialul apariţiei unor 'grave nereguli' în centrele universitare care organizează examenul de rezidenţiat, iar pe termen lung rezultatul adoptării unei asemenea decizii ar scădea şi mai mult încrederea absolvenţilor de medicină în coerenţa şi eficienţa pregătirii în rezidenţiat.
'Toţi studenţii medicinişti din anul VI sunt profund nemulţumiţi de nerespectarea angajamentelor Ministerului Sănătăţii cu privire la publicarea tematicii şi bibliografiei pentru examenul din acest an, fiind încălcate până acum două termene (1 decembrie şi 10 ianuarie) şi orice schimbări majore survenite în acest moment i-ar dezavantaja serios pe aceştia. În acest sens, ANOSR solicită urgentarea publicării bibliografiei şi tematicii pentru acest an', se arată în comunicatul de presă.
Studenţii medicinişti vor protesta, luni, începând cu ora 13,30, timp de o oră, pe esplanada din faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, pledând pentru un examen de rezidenţiat corect, obiectiv şi imparţial pentru toţi candidaţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Studenţii medicinişti au dezbătut condiţia medicului în România Peste o sută de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi au participat sâmbătă după-amiază la o dezbatere cu tema "Condiţia medicului în România".
Iaşi: Studenţii medicinişti de la UMF Gr. T Popa, consiliaţi în vederea alegerea specializării Peste 450 de studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Iaşi vor fi consiliaţi în cadrul Centrului MedVISE în vederea construirii carierei profesionale, în cadrul proiectului european 'Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes'.
Iaşi: Simulare a rezidenţiatului pentru studenţii medicinişti Societatea Studenţească de Chirurgie din România (SSCR) şi partenerii săi organizează pe 16 octombrie prima ediţie a simulării naţionale a examenului de rezidenţiat.
Iaşi: Studenţii medicinişti, consiliaţi profesional Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi a anunţat, miercuri, că 85 la sută dintre studenţi şi 88,2 la sută dintre rezidenţi consideră că activităţile de consiliere şi orientare profesională sunt necesare pentru alegerea specializării potrivite şi pentru a descoperi alte...
Studenţii medicinişti vor rezidenţiat descentralizat şi subiecte unice Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor la Medicină, ocazie cu care tinerii medici au solicitat desfăşurarea descentralizată a concursului de rezidenţiat în cele şase centre universitare, dar şi subiecte unice.
Iaşi: Burse pentru studenţii medicinişti în cadrul proiectului MedCAREER Peste 700 de burse în valoare de 800 de lei sunt acordate studenţilor ce au parcurs etapa de consiliere on-line şi de grup în cadrul proiectului MedCAREER derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, prin intermediul Facultăţii de Medicină Dentară