Cele mai citite
 


Iaşi: Mediciniştii au ieşit în stradă din cauza rezidenţiatului
marţi, 18 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 150 de studenţi protestează în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' Iaşi, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de decizia Ministerului Educaţiei de a descentraliza examenul de rezidenţiat.
Studenţii, 'înarmaţi' cu pancarde ce au înscrise mesaje precum 'Nu descentralizare', 'Descentralizare, şanse inegale', 'Vrem specialitatea, nu localitatea', 'Corectitudine şi relevanţă', 'Vrem bibliografia' scandează diverse lozinci prin intermediul cărora îşi arată nemulţumirea că descentralizarea examenului de rezidenţiat ar putea provoca inegalităţi între absolvenţii medicinişti.
Studenţii protestatari consideră că noul sistem de examinare pentru rezidenţiat nu face altceva decât să favorizeze corupţia. Totodată, ei consideră că descentralizarea face ca un absolvent cu un punctaj bun să fie nevoit să aleagă doar din acele locuri disponibile in regiunea sa, fapt care i-ar defavoriza în cazul în care sunt locuri puţine cum a fost, de exemplu, la Iaşi, în 2010.
'Am militat pentru un examen unic de rezidenţiat, dar nu cu subiecte la nivel local. Nu suntem de acord cu noul mod de desfăşurare a examenului de rezidenţiat. Ne gândim să organizăm proteste similare la nivel naţional', a declarat Ovidiu Mitu, preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi.
Totodată, studenţii susţin că bibliografia pentru examenul de rezidenţiat nu a fost publicată pe site-ul ministerului de resort, deşi trebuia făcută de la începutul lunii decembrie 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Studenţii medicinişti de la UMF Gr. T Popa, consiliaţi în vederea alegerea specializării Peste 450 de studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Iaşi vor fi consiliaţi în cadrul Centrului MedVISE în vederea construirii carierei profesionale, în cadrul proiectului european 'Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes'.
Iaşi: Sute de studenţi medicinişti, prezenţi la conferinţa privind oportunităţile de consiliere Peste 400 de studenţi medicinişti din Iaşi au luat parte, marţi, la o nouă ediţie a conferinţei "Oportunităţi în abordarea interdisciplinară a consilierii studenţilor de medicină şi medicină dentară" din cadrul proiectului 'Consiliere profesionala pentru studenţii în medicina şi program integrat de practica...
Iaşi: Studenţii medicinişti au dezbătut condiţia medicului în România Peste o sută de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi au participat sâmbătă după-amiază la o dezbatere cu tema "Condiţia medicului în România".
Iaşi: Studenţii medicinişti, consiliaţi profesional Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi a anunţat, miercuri, că 85 la sută dintre studenţi şi 88,2 la sută dintre rezidenţi consideră că activităţile de consiliere şi orientare profesională sunt necesare pentru alegerea specializării potrivite şi pentru a descoperi alte...
Iaşi: Proiect de consiliere profesională a peste 5.000 de studenţi medicinişti din cinci centre universitare Peste 5.000 de studenţi medicinişti din România vor fi îndrumaţi în alegerea viitoarelor cariere profesionale în cadrul unui proiect lansat de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' Iaşi, prin intermediul proiectului "Consiliere profesională pentru studenţii în medicină şi program integrat...
Iaşi: Burse pentru studenţii medicinişti în cadrul proiectului MedCAREER Peste 700 de burse în valoare de 800 de lei sunt acordate studenţilor ce au parcurs etapa de consiliere on-line şi de grup în cadrul proiectului MedCAREER derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, prin intermediul Facultăţii de Medicină Dentară