Cele mai citite
 


Un băiat cu vitiligo, o boală rară, este acum mândru de petele de pe pielea sa după ce a cunoscut un câine care suferă de aceeaşi afecţiune, informează miercuri aol.com.
Numărul de studii clinice este în scădere în România începând cu anul 2012, relevă un raport realizat anul trecut de KPMG pentru Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Companiilor Coordonatoare de Studii Clinice din România (ACCSCR), care a fost lansat, joi, la o dezbatere în domeniu.
Spitalul 'Sfânta Maria' din Bucureşti îndeplineşte toate condiţiile logistice pentru efectuarea operaţiilor de transplant pulmonar, a declarat, joi, la Tulcea, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care continuă astfel demersurile oficiale în sprijinul pacienţilor care au nevoie de transplant pulmonar.
Creierul persoanelor nevăzătoare este capabil să îmbunătăţească celelalte simţuri, inclusiv funcţiile sale cognitive în lipsa stimulilor vizuali, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la 'Massachusetts Eye and Ear', un spital conectat cu Universitatea Harvard (SUA), relatează EFE.
Cea de-a şasea ediţie a campaniei "Zâmbeşte România", care are ca scop îmbunătăţirea stării de sănătate orală a românilor, a fost lansată şi are ca public ţintă adolescenţii.
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia generată de rezilierea, de către Spitalul AKH din Viena, a contractului în baza căruia se realizau operaţii de transplant de plămâni pentru pacienţi din România.
Un bărbat în vârstă de 88 de ani a murit după ce s-a aruncat de la geamul unui salon al Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Şeful Secţiei de Pediatrie şi medicul curant al fetiţei de doi ani care a murit marţi la Spitalul Municipal din Hunedoara au fost suspendaţi din funcţii, în urma unei decizii luate joi de către membrii Consiliului de Administraţie (CA) al unităţii sanitare.
În România, mortalitatea prin tuberculoză s-a înjumătăţit în ultimii 13 ani (de la 10,8 la suta de mii de locuitori în anul 2002, la 5,3 în 2015), datorită creşterii eficienţei tratamentului administrat în anumite condiţii de supraveghere şi de monitorizare, a afirmat joi dr. Victor Spînu, coordonator al Programului naţional de prevenire, supraveghere şi control al tuberculozei.
Pacienţii din România trebuie să aibă din nou acces rapid la terapiile fără interferon pentru hepatita C, consideră europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.
Pagina precedenta | Pagina urmatoare