Cele mai citite
 


Salvestroli

 

O descoperire cu implicatii de necontestat in prevenirea si lupta cu cancerul, confirma si demonstreaza stiintinfic ceea ce pana acum erau doar supozitii empirice, si anume importanta unui regim bazat pe fructe si legume in prevenirea si lupta cu cancerul. Dupa lungi cercetari ce au durat 35 de ani, doi profesori englezi, Dan Burke si Gerrald Potter, au reusit sa explice la nivel molecular care este legatura dintre consumul de fructe si legume si refacerea celulelor, prin descoperirea salvestrolilor care pot combate cancerul. 

Nutriţionistul Lygia Alexandrescu explică, pentru AGERPRES, efectele consumului de lapte pentru organismul uman şi de ce consumul de lactate este unul dintre subiectele cele mai disputate în domeniul nutriţiei din ultimii ani.

Dr. Horatiu Albu

 

 

In Romania, obezitatea afecteaza peste 20% dintre romanii cu varsta peste 18 ani, conform ultimului studiu realizat de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii. Ce se petrece la nivel de celula atunci cand ne ingrasam? Raspunsul il ofera Medicina Ortomoleculara prin Dr. Horatiu Albu, presedintele Societatii de Medicina Ortomoleculara din Romania, care ne explica preceptele acestei ramuri ale medicinii si cum o putem aplica in strategia de eliminare a excesului ponderal. 

 

 

Tendinţa omului modern, educat este de a se hrăni cu alimente bogate nutriţional, care să-i placă şi care să-i susţină starea de sănătate. Parte importantă din dieta echilibrată o constituie metoda de gătire aleasă, pentru că un aliment poate fi benefic numai dacă-şi păstrează proprietăţile nutritive după ce a fost pregătit. Tipul de vas în care se găteşte este şi el de o mare importanţă, întrucât substanţele din care constituit vasul se pot regăsi în mâncarea preparată, lucru total nedorit, explică, pentru AGERPRES, nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

Dieta macrobiotică - cu rol de detoxifiere - are origini nipone şi a suferit numeroase transformări în decursul timpului, însă principiile pe care se bazează sunt aportul scăzut de grăsimi şi cel crescut de fibre alimentare, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

 

 

Cel mai mare magazin online care comercializează produse fără zahăr –www.nosugarshop.ro- impreuna cu Alina TRIFU, Consilier in nutritie si fondator iHealth.com.ro  prezinta modalitati prin care ne curatam organismul si il ajutam sa fie mai sanatos. 

super-oul.jpg

 
 
 
Iata o stire care ar fi trebuit sa fie difuzata pe toate posturile TV din Romania. 
La o ferma de pasari din Romania un aliment banal a fost transformat intr-un super-aliment pentru imunitate, care, intr-un viitor apropiat, ar putea inlocui antibioticele.

 

 

Se întâmplă uneori ca, în perioada în care ţinem o anumită dietă, cu stricteţe chiar, să nu slăbim sau, mai rău, să ne îngrăşăm, acest lucru fiind foarte posibil mai ales dacă parcurgem o perioadă stresantă şi în care nivelul cortisolului (hormon al stresului) este crescut, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.

Laptele şi carnea bio sunt mult mai bogate în Omega-3, acizi graşi esenţiali pentru buna funcţionare a corpului uman, iar carnea bio conţine mai puţine grăsimi saturate care măresc riscul maladiilor cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat marţi şi citat de AFP.

Pagina precedenta | Pagina urmatoare