Cele mai citite
 


'Cine vrea să-şi protejeze familia de gripe A?' 'Aţi vrea să ştiţi dacă colegul de birou s-a îmbolnăvit de gripa A?'... Gripa A a devenit noul anunţ publicitar care face apel la tratamente naturiste, suplimente alimentare, purificatoare medio-ambientale şi articole pseudoştiinţifice cu ajutorul cărora poate fi luată la distanţă temperatura corporală. Marile laboratoare care fabrică vaccinuri şi măşti chirurgicale nu vor fi singurele care vor scoate profit din pandemie. Odată cu venirea sezonului rece au început să prolifereze un număr nesfârşit de produse care detectează, previn şi promit să trateze noi virusi ai gripei A. Experţii care supraveghează pandemia nu sunt total lămuriţi. Cea mai bună metodă de a preveni gripa A este vaccinarea, dacă se face parte dintr-un grup cu risc; respectarea regulilor de igienă recomandate şi, mai ales, folosirea bunului simţ. Nu toate produsele care ni se oferă sunt neapărat o fraudă, dar în spatele multor anunţuri publicitare se ascund de multe ori jumătăţi de adevăruri, notează ziarul ABC.

British Medical Journal (BMJ)/ Medicamentele antigripale precum Tamiflu nu ar trebui prescrise copiilor, deoarece efectele indezirabile depăşesc beneficiile, avertizează o echipă de medici britanici, într-un articol apărut luni în ediţia online a publicaţiei British Medical Journal (BMJ), transmite AFP.

 

Luni, 7 decembrie, va începe vaccinarea studenţilor împotriva gripei pandemice, la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila ' din Bucureşti, a precizat, joi, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş va primi, duminică, 65.000 de doze de vaccin pandemic utilizat împotriva gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.

Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de vacin, produs de Institutul Cantacuzino, vor fi transportate sub pază militarizată, cu maşinile Jandarmeriei, pe 26 noiembrie către direcţiile de sănătate publică din ţară, iar în 27 noiembrie începe vaccinarea propriu-zisă. 140 000 de doze de vaccin vor fi utilizate pentru imunizarea a aproximativ 70% din personalul medical, iar un milion de doze vor fi repartizate pentru colectivităţile şcolare, urmând să fie vaccinaţi 500 000 de studenţi şi 500 000 elevi de liceu. Totoda tă, aproximativ 200 000 de doze de vaccin pandemic vor fi repartizate serviciilor speciale- armată, grăniceri, poliţişti.

Doi tineri de la Seminarul Teologic şi doi elevi de la Liceul 'Apulum' din Alba Iulia au fost diagnosticaţi, luni, cu gripă nouă, după ce, cu o zi înainte, au fost confirmate în Alba alte două cazuri, respectiv la o femeie şi un bărbat, ambii din municipiul reşedinţă de judeţ.

Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.

Alte nouă cazuri de gripă nouă au fost confirmate, luni, de către DSP Vrancea.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a dispus închiderea temporară a celei mai mari unităţi de învăţământ preşcolar din judeţ, Şcoala generală nr.11 din Suceava, cu un efectiv de aproximativ 1.500 de elevi.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 62 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic.

Pagina precedenta | Pagina urmatoare