Cele mai citite
 


Circa 82% din bărbaţi suferă de andropauză când ajung la 50 de ani. Potrivit grupului de consiliere terapeutică "Coaching Club" din Spania, această stare debutează cu schimbări subtile care sunt atribuite în mod greşit condiţiilor de stres, depresiei sau problemelor tipice vârstei, relatează ziarul spaniol ABC.

 

 

O aventura de o noapte nu mai este de mult un subiect tabu, ci este unanim acceptat ca se poate intampla, fara a avea mustrari de constiinta ulterioare. Intre 50-72% dintre persoane afirma acest lucru, mai ales in contextul cand retelele sociale se sufoca de hormonii emisi de emoji, „luand fata” emotiilor reale sau privind din partea barbatilor, cand trendul anilor 90 revine in forta: bustiere si pantaloni evazati.  

Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, prin Compartimentul pentru Monitorizarea și Evaluarea Infecției HIV/SIDA, comunică datele statistice pentru anul 2015 privind incidența HIV/SIDA în România. Conform monitorizărilor, în județul Ilfov au fost depistate cele mai multe cazuri de infecție cu acest tip de virus – 280 de persoane, iar cele mai puține în județul Covasna – un singur caz. Din numărul total de cazuri noi identificate pe parcursul anului trecut, 27% sunt femei, iar 73% bărbați. 

Reflexoterapie

 

Numeroase studii au demonstrat ca reflexoterapia combate anxietatea si durerile, mai ales in cazul bolnavilor de cancer gastric si de ficat. Este dovedit clinic ca aceasta tehnica de masaj induce o stare de relaxare in tot corpul si alunga stresul, insa acestea nu sunt singurele afectiuni ameliorate prin reflexoterapie. Si in cazul durerilor de spate, gat, articulare sau migrene rezultatul este acelasi. Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki iti spune cum iti poti aplica si acasa autotratamentul pentru a ameliora durerile. 

 

Riscul de a contracta maladia Ebola prin contact cu un supravieţuitor al infecţiei este extrem de scăzut, cu excepţia transmiterii pe cale sexuală, potrivit unui studiu publicat în revista americană 'PLOS Neglected Tropical Diseases', citat de agenţia France Presse.

Un inel vaginal care conţine un nou microbicid permite reducerea în medie cu aproximativ 30% a riscului de infecţie cu virusul SIDA (HIV) la femei, arată rezultatele a două studii clinice făcute publice în această săptămână, informează agenţia France Presse.

 
 
Potrivit ultimelor statistici[1], durata medie a unei căsătorii în România este de 13 ani, iar în ultimii ani, divorţul apare cu frecvenţa cea mai mare în rândul bărbaţilor şi femeilor din grupa de vârstă 35 - 39 de ani. Dar de unde apar probleme în cuplu, când și în ce fel poate fi salvată relația?


[1] Studiu realizat de Institutul Național de Statistică, în 2015 

Consumul a trei pahare de şampanie pe săptămână ar putea ajuta la menţinerea funcţiilor cognitive şi în lupta împotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Reading (Marea Britanie), preluat luni de 7sur7.be.

 

 

 

 

Infectia cu Virusul Papiloma Uman (HPV) este una dintre cele mai comune infectii transmise pe cale sexuala, pana la 80% dintre persoanele active din punct de vedere sexual contactand o astfel de infectie la un moment dat in viata. Exista mai mult de 100 de tipuri de HPV, acestea cauzand diverse afectiuni, de la negi la cancer de col uterin. 

Un pahar de alcool ar modifica în mod favorabil aspectul feţei, făcându-l mai atrăgător pe consumator. Mai mult de două pahare duc însă la efectul contrar - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători britanici de la Universitatea din Bristol care a realizat un studiu pe această temă.

Pagina precedenta | Pagina urmatoare