Cele mai citite
 


 

 

 

Paștele este o sărbătoare simbolică, a reînnoirii și împrospătării. Postul este și el parte din acest proces, reprezentând din punct de vedere alimentar o dietă prin excelență vegetariană, cu un caracter de cruțare hepatică – pune în repaus secreția biliară și funcția hepatică.  

În timpul curelor de slăbire, mai ales în perioada de iarnă, apar o serie de deficienţe nutritive, fie din cauza unui aport insuficient de trofine (substanţe alimentare), fie din cauza unui superconsum sau a unor pierderi de substanţe nutritive în timpul digestiei, explică nutriţioniştii.

Specialiştii în nutriţie arată că mai multe produse alimentare au afectat starea de sănătate a oamenilor în perioada modernă, printre care zahărul rafinat, făina albă, sărurile nitrice, uleiul rafinat, aditivii alimentari, organismele modificate genetic (OMG).

Românii se pot testa gratuit pentru virusurile HIV, hepatice B şi C, în cadrul unei campanii lansate miercuri de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof.Dr. Matei Balş" şi partenerii săi, beneficiind de finanţare prin intermediul Granturilor Norvegiene 2009-2014.

Terapia fără interferon va fi introdusă pentru bolnavii cu fibroză de grad IV, depistată în urma testelor hepatice, de la începutul lunii octombrie, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.

Hepatita virală de tip A, cunoscută și ca „boala mâinilor murdare”, este o afecțiune a ficatului ce se transmite în condiții de igienă precară. Virusul hepatic A afectează preponderent copiii și adolescenții, principalele simptome ale bolii fiind: colorarea pielii, ochilor și urinei în galben, amețeală, febră, dureri abdominale, pierderea apetitului ș.a. 

 

 

Compania Merck Sharp and Dohme, cunoscută ca Merck în Statele Unite şi Canada şi ca MSD în restul lumii, a anunţat că Agenţia Europeană a Medicamentului a acceptat iniţierea procedurii de evaluare a cererii de autorizare de punere pe piaţă pentru medicamentul Grazoprevir/Elbasvir (100mg/50mg), cu administrare o dată pe zi, într-o singură pastilă ce combină două substanţe active, pentru tratamentul infecţiei cronice cu virus hepatitic C, genotipurile 1, 3, 4 sau 6, la pacienţii adulţi.1 Astfel, Agenţia Europeană a Medicamentului va evalua cererea de autorizare în procedură accelerată. 

Trei sferturi (75%) dintre persoanele infectate cu virusul hepatitei C din întreaga lume nu ştiu că se află în această situaţie, aşa încât, chiar şi în ţările bogate, sunt trataţi doar 3-5 % dintre cei afectaţi de această boală, care provoacă anual aproximativ jumătate de milion de decese, relevă un studiu prezentat în cadrul Congresului Internaţional al Ficatului, care se încheie duminică la Viena.

Un medicament contra cancerului ar putea vindeca hepatita B dacă este combinat cu un antiviral folosit pentru combaterea acestei boli, potrivit unui studiu publicat luni în revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)' din SUA, transmite EFE.

Un antialergic ieftin care nu necesită prescripţie medicală ar putea fi eficient împotriva hepatitei C, potrivit unor experimente pe şoareci infectaţi, purtători de celule hepatice umane, ale căror rezultate au fost publicate miercuri în revista medicală Science Translational Medicine, informează AFP.

Pagina precedenta | Pagina urmatoare