Cele mai citite
 


Osteoporoza, care este cea mai frecventă boală a metabolismului osos, afectează mai frecvent femeile decât bărbaţii, iar, la un moment dat în viaţă, una din două femei şi unul din opt bărbaţi vor avea o fractură osteoporotică, a declarat pentru AGERPRES Cristina Spiroiu, medic la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila".

O dietă bogată în proteine din soia şi izoflavone poate proteja femeile împotriva osteoporozei în perioada menopauzei, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat de cercetători de la University of Hull din Marea Britanie şi prezentat la conferinţa anuală a Societăţii de Endocrinologie, care se desfăşoară la Edinburgh, relatează EFE.

În timpul curelor de slăbire, mai ales în perioada de iarnă, apar o serie de deficienţe nutritive, fie din cauza unui aport insuficient de trofine (substanţe alimentare), fie din cauza unui superconsum sau a unor pierderi de substanţe nutritive în timpul digestiei, explică nutriţioniştii.

 

An de an asteptam cu nerabdare razele soarelui, vacanta si clipele petrecute pe plaja, pentru a ne bucura la final de un bronz auriu, o piela creola cu aspect seducator. In ciuda beneficiilor vitale ale soarelui care ne aduce pe langa bronzul mult dorit si sanatatea oaselor, prin sinteza in piele a vitaminei D care prin fixarea calciului in oase asigura cresterea si combate osteoporoza, are efecte antidepresive si amelioreaza unele boli dermatologice, in acelasi timp trebuie sa fim constienti si de efectele mai putin benefice cum sunt aparitia petelor pigmentare si uscarea pielii. 
 

 

 

 

 

Pentru a marca Ziua Mondiala a Osteoporozei, Ziua Mondiala a Menopauzei si Ziua International a Artritei, MSD România a organizat o nouă întâlnire cu specialiștii, în cadrul platformei “Împreună pentru viață. Sănătate prin cunoaștere”, cu scopul de a discuta despre pericolul reprezentat de bolile osoase la persoanele trecute de varsta de 50 de ani. 

 
 
 
 
Ce este osteoporoza: Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin pierderea progresiva a calciului si scaderea densitatii oaselor, care devin mai putin rezistente la solicitarile mecanice. 

 

 

 

 

 

În perioada 1-31 iulie, Centrofarm demarează o nouă campanie medicală de prevenire și informare privind osteoporoza în farmacia Pajura din București. Astfel, clienții vor putea beneficia gratuit de servicii medicale de specialitate și își vor putea testa predispoziția pentru apariția osteoporozei, prin osteodensitometrie.  

Osteoporoza este considerată de Organizația Mondială a Sănătății drept o problemă de sănătate publică. Prevenția și diagnosticarea precoce a osteoporozei devin astfel o prioritate, în contextul în care OMS estimează că 15% dintre femeile cu vârste între 50-59 ani suferă de această afecțiune, iar procentul ajunge la 70%  la cele de peste 80 de ani.   

 

 

 

 

Interviu cu Dr. Delia Simion, medic specialist reumatolog 

 

 

 

 

41% dintre femeile testate în cadrul campaniei medicale Centrofarm pentru depistarea osteoporozei, desfăşurată la sfârşitul anului 2013, sunt predispuse să dezvolte această afecțiune.  

Pagina precedenta | Pagina urmatoare