Cele mai citite
 


Bărbaţii cu anumite celule sanguine care nu mai conţin cromozomul sexual masculin Y sunt mai predispuşi la maladia Alzheimer şi au un risc crescut de mortalitate din alte cauze, între care şi de diferite forme de cancer, potrivit unui studiu publicat în revista 'American Journal of Human Genetics', citat de agenţia France Presse.

Dificultatea orientării într-un mediu nou ar putea fi un semn extrem de timpuriu al bolii Alzheimer, sugerează un studiu realizat de cercetători de la Washington University din St Louis, publicat în revista 'Journal of Alzheimer's Disease', informează upi.com.

Deşi cele mai multe medicamente împotriva demenţei sunt ineficiente, câteva dintre acestea sunt oarecum utile, potrivit neurologilor şi psihiatrilor reuniţi recent la Berlin pentru a revizui orientările medicale referitoare la tratamentul demenţei, informează agenţia DPA.

Consumul a trei pahare de şampanie pe săptămână ar putea ajuta la menţinerea funcţiilor cognitive şi în lupta împotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Reading (Marea Britanie), preluat luni de 7sur7.be.

O dietă bogată în proteine din soia şi izoflavone poate proteja femeile împotriva osteoporozei în perioada menopauzei, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat de cercetători de la University of Hull din Marea Britanie şi prezentat la conferinţa anuală a Societăţii de Endocrinologie, care se desfăşoară la Edinburgh, relatează EFE.

Un medicament ieftin care ameliorează unele simptome ale bolii Alzheimer ar putea ajuta, cel puţin pentru o vreme, şi pacienţii în stadiu avansat al bolii aflaţi în casele de îngrijire medicală, informează agenţia Reuters.

Oamenii de ştiinţă au descoperit rolul important jucat de o proteină în progresia maladiei Alzheimer, deschizând calea spre un posibil tratament sau cel puţin pentru minimizarea simptomelor, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista medicală americană 'Science Translational Medicine', informează AFP.

Creierul fiecărui individ ar avea propriul său mod de a face conexiuni, iar identificarea acestora ar permite aplicarea unor metode mai eficiente de luptă împotriva anumitor boli. Această informaţie ar putea bulversa comunitatea ştiinţifică, este de părere slate.fr.

Palparea utilizată în orice examinare medicală pentru diagnosticare sau prescrierea unor teste suplimentare nu a putut funcţiona până acum în ceea ce priveşte creierul, care este protejat de craniu şi de lichidul cefalorahidian, însă cercetătorii francezi, conduşi de Stefan Catheline, au dezvoltat o metodă noninvazivă de imagistică asupra creierului prin rezonanţă magnetică (RMN) ce oferă aceleaşi indicaţii ca o palpare fizică, informează site-ul Institutului naţional al sănătăţii şi cercetării medicale (Institut national de la santé et de la recherche médicale, INSERM) din Franţa.

Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte Reşiţa nu poate primi, la ora actuală, persoane diagnosticate cu demenţă mixtă sau Alzheimer, din cauza faptului că nu dispune de personal calificat.

Pagina precedenta | Pagina urmatoare