Cele mai citite
 


Testul Doppler

 

Dureri la nivelul pieptului, picioare umflate, vase de sange sparte, dureri la nivelul membrelor inferioare, oare de la ce sa fie? Cel mai adesea aceasta intrebare apare la semnalul de durere dat de organism la nivelul picioarelor, insa fluxul sanguin genereaza probleme acolo unde identifica sanatatea precara a vaselor de sange. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Știați că principalul factor de risc pentru declanșarea bolilor cardiovasculare îl reprezintă nivelul colesterolului în sânge?

   

Scoala-Iubirii

 

 

Daca te prinde ora 3 noaptea, iar tu inca mai numeri oite, cele 8 ore de somn neintrerupte fiind doar o poveste frumoasa pentru tine, atunci yoga te-ar putea ajuta. Pe termen scurt odihna insuficienta, dupa cum avertizeaza cercetatorii de la Harvard, afecteaza gandirea, starea de spirit si abilitatea de a retine informatii si poate creste riscul pentru diferite accidente. 

 

Procesatorii de produse alimentare ar putea fi obligaţi să eticheteze produsele cu informaţii referitoare la conţinutul de sare, zahăr sau grăsimi şi la riscul de boli cardiovasculare pe care le-ar prezenta consumarea acestora, se arată într-o propunere legislativă depusă la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Un "suc miraculos", a cărui reţetă este recomandată de site-ul Terra Femina, ar prelungi speranţa de viaţă, cu condiţia să fie băut zilnic. Pentru îmbunătăţirea stării de sănătate şi prelungirea cu câţiva ani a vieţii ar fi suficiente un kilogram de sfeclă roşie, 100 de grame de miere, 500 de grame de morcovi, trei portocale şi o lâmâie, scrie 7sur7.be.

 

Orice infectie reprezinta un motiv de alarma, mai ales atunci cand aceasta are loc in cavitatea orala, de unde bacteriile si toxinele se pot raspandi cu usurinta prin vasele de sange in intregul organism. In ultimii ani numeroase studii stiintifice au demonstrat legatura dintre infectiile orale, in special parodontopatia (cunoscuta drept parodontoza) netratate si afectiuni generale importante, astfel ca vizita la medicul stomatolog a devenit un element important in diagnosticarea corecta si tratarea unor afectiuni cum ar fi diabetul zaharat, pneumonia sau bolile de inima.  

 

 

 

 

 

Noua strategie scurtează semnificativ timpul necesar stabilirii diagnosticului de atac de cord, făcând posibilă o inițiere mai rapidă a tratamentului și o mai bună utilizare a resurselor medicale 

Evenimentele fericite pot provoca şi ele o boală cardiacă, aşa-zisul sindrom al "inimii frânte", care de obicei este atribuit unui şoc emoţional intens negativ, provocat de exemplu de o despărţire sau moartea unei fiinţe dragi, arată o echipă de cercetători al căror studiu a apărut în publicaţia Societăţii Europene de Cardiologie The European Heart Journal şi a fost preluat de AFP.

 

 

Peste 12 mii de pacienți externați, 15 mii de examinări paraclinice, 13.000 de consultații, 1200 de operații pe cord deschis, peste 10.000 de coronarografii, 3500 implanturi de stent, peste 1500 de dispozitive implantabile: acesta este bilanțul a 7 ani de activitate medicală privată la Brașov a Spitalului de Cardiologie Clinicco.

 

Laptele şi carnea bio sunt mult mai bogate în Omega-3, acizi graşi esenţiali pentru buna funcţionare a corpului uman, iar carnea bio conţine mai puţine grăsimi saturate care măresc riscul maladiilor cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat marţi şi citat de AFP.

Pagina precedenta | Pagina urmatoare