Cele mai citite
 


  • 5% dintre intervențiile de tratament conservator pentru cancerul de col uterin din lume se realizează la noi în țară, fără nicio complicație sau recidivă a bolii.
  • 8 din 52 de femei operate prin această intervenție, în România, au decis să aibă copii și au dus sarcina la termen în condiții perfect normale. 

 

 

O aventura de o noapte nu mai este de mult un subiect tabu, ci este unanim acceptat ca se poate intampla, fara a avea mustrari de constiinta ulterioare. Intre 50-72% dintre persoane afirma acest lucru, mai ales in contextul cand retelele sociale se sufoca de hormonii emisi de emoji, „luand fata” emotiilor reale sau privind din partea barbatilor, cand trendul anilor 90 revine in forta: bustiere si pantaloni evazati.  

Natulique

 

 

Cand vine vorba de produse de infrumusetare, efectele ingredientelor pe care le contin pot fi mai daunatoare pentru piele decat ne putem imagina. Industria cosmeticelor utilizeaza mii de substante chimice sintetice in produsele sale, in absolut toate, de la ruj la sampon si vopsea de par. 

 

Un subiect delicat, evitat in discutii, menstruatia in exces poate ascunde grave probleme de sanatate, iar vizita la medicul ginecolog si tratamentul urgent sunt necesare daca aceasta dureaza mai mult de o saptamana si este adeseori insotita de dureri constante in abdomenul inferior si de scurgeri cu cheaguri mari de sange.  

 

 

 

 

Venirea pe lume a unui copil reprezinta o veste fericita pentru ambii parinti si totodata inceputul unei perioade speciale din punct de vedere fizic si psihologic pentru mama. 

 

 

Daca esti insarcinata sau te pregatesti sa ai un copil, virusul Zika este probabil una dintre grijile pentru viitoarele mame. Virusul transmis de tantarul tigru domina intreaga presa, iar consecintele devastatoare nu ar trebui sa fie deloc de ignorate. Dr. Silviu Istoc, medic specialist obstetrica-ginecologie (www.dristoc.ro), iti spune tot ce trebuie sa stii despre acest virus. 

O femeie contaminată cu virusul Zika în primul trimestru al sarcinii prezintă un risc de 1% să aibă un copil cu microcefalie, gravă malformaţie a capului, adică de 50 de ori mai mult decât în mod normal, se arată într-un studiu realizat de Institutul Pasteur, primul care cuantifică acest risc. "Primul trimestru de sarcină prezintă cel mai mare risc, cel mai critic", a declarat pentru AFP dr Simon Cauchemez, autorul principal al studiului, care se bazează pe calcule matematice.

Prof. dr. doc. Cem Yyibozkurt, specialist în ginecologie la Liv Hospital din Istanbul, va veni sâmbătă la Bucureşti pentru a oferi gratuit opinie medicală pacientelor cu cancer ovarian, de sân şi alte afecţiuni ginecologice.

Femeile supraponderale sau obeze riscă mai mult decât cele cu greutate normală să dea naştere unor copii cu greutate excesivă - se arată într-un studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA) şi preluat de AFP. Cercetarea, desfăşurată de Universităţile din Exeter şi Bristol (Marea Britanie), dezvăluie faptul că acelaşi risc apare la femeile cu un nivel ridicat al glicemiei sau diabetice.

 

 

Peste jumatate din femei nu cunosc bolile ginecologice si care sunt procedeele chirurgicale prin care ele se trateaza. Avem de-a face cu o situatie extrem de alarmanta, din moment ce 80% din femei vor ajunge sa aibă fibroame uterine pana la varsta de 50 de ani, peste 5 milioane vor suferi de endometrioza si mai mult de 500.000 de histerectomii vor fi realizate in America in 2016, conform Institutului National de Sanatate. 

Pagina precedenta | Pagina urmatoare