Cele mai citite
 


 

In data de 11 Iunie 2016 se va desfasura cea de-a V-a editie a ,,Balului Britanic” pentru parinti si copii. Evenimentul de inalta tinuta este organizat de catre International House Bucharest si English Kids Academy, cu sprijinul Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti, Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si al Excelentei Sale, Domnul Paul Brummell - Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Evenimentul va avea si o puternica miza caritabila, strangand fonduri pentru Asociatia M.A.M.E., care, pe langa sprijinul direct acordat persoanelor bolnave, organizeaza si evenimente educationale pentru copiii bolnavi si fara posibilitati financiare. 

  • 5% dintre intervențiile de tratament conservator pentru cancerul de col uterin din lume se realizează la noi în țară, fără nicio complicație sau recidivă a bolii.
  • 8 din 52 de femei operate prin această intervenție, în România, au decis să aibă copii și au dus sarcina la termen în condiții perfect normale. 

 

 

 

 

 

 

Anual sunt diagnosticate aproximativ 200 000 de noi cazuri de cancer de piele, unde melanomul (una din cele mai agresive tumori maligne) este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapida crestere in ceea ce priveste numarul de noi cazuri pe an.

Fluorul este pentru dinti ceea ce vitamina C este pentru sistemul imunitar: ii intareste si ii apara de microbi, contra aparitiei cariilor. Oricat de imposibil ar parea, marketingul a patruns si in domeniul stomatologic albind de-a dreptul mintile medicilor dentisti ce inca mai folosesc fluorul pentru intarirea smaltului dintilor, chiar daca e considerata o metoda invaziva.  

Salvestroli

 

O descoperire cu implicatii de necontestat in prevenirea si lupta cu cancerul, confirma si demonstreaza stiintinfic ceea ce pana acum erau doar supozitii empirice, si anume importanta unui regim bazat pe fructe si legume in prevenirea si lupta cu cancerul. Dupa lungi cercetari ce au durat 35 de ani, doi profesori englezi, Dan Burke si Gerrald Potter, au reusit sa explice la nivel molecular care este legatura dintre consumul de fructe si legume si refacerea celulelor, prin descoperirea salvestrolilor care pot combate cancerul. 

Femeile care suferă de hipertiroidie ar prezenta un risc crescut de cancer la sân, în timp ce, dimpotrivă, hipotiroidia ar exercita oarecum un efect protector, arată un studiu al unei echipe de cercetători danezi, menţionat de dr David Khayat, şef al serviciului de oncologie medicală de la spitalul Pitie-Salpetriere (Paris), în Sciences et Avenir.

 

 

 

 

Monitorizarea alunitelor (nevi) este in primul rand o sarcina personala, deoarece fiecare dintre noi isi cunoaste cel mai bine propriul corp si este primul care poate observa orice schimbare aparuta. 

Reflexoterapie

 

Numeroase studii au demonstrat ca reflexoterapia combate anxietatea si durerile, mai ales in cazul bolnavilor de cancer gastric si de ficat. Este dovedit clinic ca aceasta tehnica de masaj induce o stare de relaxare in tot corpul si alunga stresul, insa acestea nu sunt singurele afectiuni ameliorate prin reflexoterapie. Si in cazul durerilor de spate, gat, articulare sau migrene rezultatul este acelasi. Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki iti spune cum iti poti aplica si acasa autotratamentul pentru a ameliora durerile. 

 
La finalul unui proiect-pilot cu finanțare din partea Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, cu o durata de trei ani de zile, în care au fost instruiți 168 de medici, dintre care 26 au acordat îngrijiri paliative de bază unui număr de 125 de bolnavi cu cancer din patru județe, HOSPICE Casa Speranței și partenerul său elvețian, Spitalul „Saint Gallen” propun un model de abordare paliativă prin medicii de familie. 

Nutriţionistul Lygia Alexandrescu explică, pentru AGERPRES, efectele consumului de lapte pentru organismul uman şi de ce consumul de lactate este unul dintre subiectele cele mai disputate în domeniul nutriţiei din ultimii ani.

Pagina precedenta | Pagina urmatoare