Cele mai citite
 


Circa 82% din bărbaţi suferă de andropauză când ajung la 50 de ani. Potrivit grupului de consiliere terapeutică "Coaching Club" din Spania, această stare debutează cu schimbări subtile care sunt atribuite în mod greşit condiţiilor de stres, depresiei sau problemelor tipice vârstei, relatează ziarul spaniol ABC.

Natulique

 

 

Cand vine vorba de produse de infrumusetare, efectele ingredientelor pe care le contin pot fi mai daunatoare pentru piele decat ne putem imagina. Industria cosmeticelor utilizeaza mii de substante chimice sintetice in produsele sale, in absolut toate, de la ruj la sampon si vopsea de par. 

 

Oamenii, descendenţi ai acelor hominizi care supravieţuiau adversităţilor şi foametei şi reuşeau să procreeze, au puţine mecanisme biologice pentru a cheltui excesul de calorii, dar au multe pentru a se adapta alimentaţiei hipocalorice şi a înmagazina grăsimi. "De aceea este atât de greu să piardă în greutate şi, mai ales, să menţină această pierdere", semnalează Clotilde Vázquez Martínez, specialist în Endocrinologie şi Nutriţie şi director al programului Master în domeniul Obezităţii la Universidad Rey Juan Carlos din Madrid, relatează cotidianul spaniol El Pais.

Femeile care suferă de hipertiroidie ar prezenta un risc crescut de cancer la sân, în timp ce, dimpotrivă, hipotiroidia ar exercita oarecum un efect protector, arată un studiu al unei echipe de cercetători danezi, menţionat de dr David Khayat, şef al serviciului de oncologie medicală de la spitalul Pitie-Salpetriere (Paris), în Sciences et Avenir.

Femeile însărcinate care mănâncă peşte de mai mult de trei ori pe săptămână au un risc crescut de a da naştere unor copii cu tulburări endocrine, potrivit unui studiu publicat luni în revista americană 'Journal of the American Medical Association Pediatrics', informează agenţia France Presse.

 

 

 

 

,,Terapia cu iod radioactiv’’ cunoscuta si sub denumirea de ,, tratament atomic’’ este metoda revolutionara pe care Liv Hospital din Istanbul o foloseste pentru a indeparta definitiv cancerul tiroidian

O dietă bogată în proteine din soia şi izoflavone poate proteja femeile împotriva osteoporozei în perioada menopauzei, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat de cercetători de la University of Hull din Marea Britanie şi prezentat la conferinţa anuală a Societăţii de Endocrinologie, care se desfăşoară la Edinburgh, relatează EFE.

Lacul de unghii, element cosmetic indispensabil pentru multe femei, ar fi dăunător pentru sănătate deoarece conţine un plastifiant suspectat că acţionează ca un perturbator endocrin, arată un studiu publicat în revista 'Environment International' şi menţionat miercuri de 20minutes.fr.

Mineralele sunt substanţe anorganice cu structură simplă (care nu se pot fracţiona), pe care organismul şi le procură din alimentaţie. La fel ca în cazul vitaminelor, mineralele îndeplinesc funcţii esenţiale în corpul omenesc, fără să constituie surse de calorii şi fiind necesare în cantităţi mult mai mici decât proteinele, lipidele sau glucidele.

Specialiştii în nutriţie arată că mai multe produse alimentare au afectat starea de sănătate a oamenilor în perioada modernă, printre care zahărul rafinat, făina albă, sărurile nitrice, uleiul rafinat, aditivii alimentari, organismele modificate genetic (OMG).

Pagina precedenta | Pagina urmatoare