Cele mai citite
 


1

 

 

 

Esti constienta ca majoritatea produselor conventionale de ingrijire, in special sampoanele si vopselele de par, fie ca sunt profesionale sau pentru acasa contin numeroase ingrediente sintetice? Stii ca toate aceste chimicale raman in corpul tau mult timp dupa folosirea produselor, astupa porii si nu mai lasa pielea sa se oxigeneze, aspecte care in timp duc la iritatii si alergii? 

 
 

 

 
 
 
 
 
- cât de răspândite sunt alergiile 
- care sunt cei mai frecvenți alergeni 
- simptome, tratament, prevenție 

Copiii născuţi în Asia sunt mai puţin susceptibili de a dezvolta o alergie la nuci decât cei născuţi în Australia, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Melbourne (Australia) care au efectuat un studiu asupra prezenţei alergiilor la câteva zeci de mii de copii, informează agenţia de presă Xinhua.

 

 
Schimbarile bruste de temperatura atrag dupa sine probleme de sanatate, intrucat organismul se adapteaza la astfel de schimbari de temperatura in aproximativ 14 zile. Mai mult decat atat, trecerea de la temperaturi ridicate la ploaie si vreme innorata ii afecteaza in special pe copii, pe batrani si pe bolnavii cronici.

 

Viermii intestinali pot produce grave probleme de sănătate, dar pot fi şi benefici pentru sistemul imunitar, arată un studiu realizat de mai multe echipe de cercetători de la Şcoala politehnică federală din Lausanne (EPFL, Elveţia) şi menţionat de 20minutes.ch.

O consecinţă neaşteptată a utilizării excesive a internetului este alterarea funcţiei imunitare a organismului, crescând astfel riscul de a suferi de infecţii, se arată într-un articol din passionsante.be.

 

 

 

 

Ne-am obișnuit ca, de fiecare dată când ne îmbolnăvim, să dăm vina pe imunitatea scăzută a organismului. Dar ce reprezintă, de fapt, imunitatea scăzută, cine sunt cei mai afectați si cum putem să dam o mână de ajutor sistemului nostru imunitar? 

Există o serie de alimente imunostimulatoare, între acestea unele legume, alimentele fermentate, peştele, ceapa şi usturoiul, dar şi fructe şi chiar condimente, susţin nutriţioniştii.

 

 

Mango este un fruct tropical destul de popular, cultivat inițial în India. Acum, acesta crește în multe zone cu climat temperat din toată lumea, inclusiv în Asia, Mexic, Spania, Australia și Brazilia. Se poate consuma sub mai multe forme - crud în sucurile de fructe, smoothie sau shake, sub formă de gemuri, uscat sau chiar murat. 

Alergia la ambrozie ar putea fi tratată cu un vaccin revoluţionar, aflat în faza studiilor de laborator şi de testare, la care lucrează prof. univ. dr. Carmen Bunu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Timişoara, împreună cu o echipă de alergologi din Viena.

Pagina precedenta | Pagina urmatoare