Cele mai citite
 


O dietă corespunzătoare are un mare impact în ceea ce priveşte rezistenţa şi recuperarea după o răceală, susţin nutriţioniştii.

 

 

 

 

 

Indiferent de anotimp, dar mai ales în sezonul rece,  gripa şi virozele ne pândesc la tot pasul. Dacă perpectiva unei “vacanţe” cu febră, tuse şi medicamente nu te atrage, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îţi întăreşti sistemul imunitar:  

 

 
Schimbarile bruste de temperatura atrag dupa sine probleme de sanatate, intrucat organismul se adapteaza la astfel de schimbari de temperatura in aproximativ 14 zile. Mai mult decat atat, trecerea de la temperaturi ridicate la ploaie si vreme innorata ii afecteaza in special pe copii, pe batrani si pe bolnavii cronici.

 

bicarbonatul de sodiu

 

 

 

Bicarbonatul de sodiu este un produs ce se gaseste in multe case, folosit atat pentru gatit cat si la curatatenie – insa sunt sanse mari sa nu il folosesti  la adevarata sa valoare. 

 
 

 

 

 

S-a dat verdictul asupra injectiilor antigripale. Multi experti din domeniu sunt acum de acord ca este mai important sa te protejezi pe tine si familia ta de vaccinul antigripal decat de gripa insasi. Sa aruncam o privire la motivele din spatele acestui verdict: 

 

sambure de avocado

 
 
 
Cu siguranta stii cat de sanatos este un avocado, insa s-ar putea sa te surprinda faptul ca si samburele lui ofera o multitudine de beneficii. In loc sa-l arunci data viitoare, macina-l pana devine o pudra fina cu ajutorul unui robot de bucatarie performant cu lame ascutite. 
 
 
 

sanatate

 
 
 
Este oare bine sa depui efort atunci cand simti ca vei cadea la pat cu o raceala? Potrivit cercetarilor, de fapt s-ar putea sa fie o idee buna pentru sanatate.
Cel putin este improbabil ca iti va face rau, doar in cazul in care exagerezi cu eforturile.
 

Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.

Japonia a decis să interzică importurile de păsări şi alte produse avicole franţuzeşti - printre care foie gras, foarte căutat cu prilejul sărbătorilor de sfârşit de an în această ţară, primul importator al acestui produs de lux - după anunţarea unor cazuri de gripă aviară în Franţa, relatează AFP.

 

 

 

 

 

Raceala nu este niciodata placuta mai ales atunci cand esti insarcinata. Exista peste 200 de virusuri care pot cauza "raceala", o infectie a tractului respirator superior. Schimbarea dintre anotimpuri aduce dupa sine si o predispozitie pentru raceli deoacere sarcina suprima sistemul imunitar. Dr. Silviu Istoc explica care sunt complicatiile racelilor in sarcina si care este tratamentul corect. 

Pagina precedenta | Pagina urmatoare