Cele mai citite
 


Ultimele articole
Ziua internaţională a osteoporozei
vineri, 21 octombrie 2016 :: Stiri
Ziua internaţională a osteoporozei este marcată în fiecare an la 20 octombrie, prin diverse acţiuni, în peste 90 de ţări.
La aproape un sfert de secol de la descoperirea sa, virusul hepatitei C a fost observat pentru prima dată la un microscop electronic, anunţă oamenii de ştiinţă francezi. Această descoperire deschide calea spre punerea la punct a unui vaccin, estimează aceştia.
Sindicaliştii din sectorul sanitar îşi suspendă acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii şi de întrerupere a activităţii, care ar fi trebuit să aibă loc vineri, conform unui comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, joi, AGERPRES.
Pacienţii vor avea acces la cele mai noi tratamente, după ce protocoalele de tratament care vizează arii terapeutice importante au fost finalizate, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS), urmând să fie puse în dezbatere 17 protocoale de tratament pentru cele 21 de medicamente introduse pe lista de compensate şi gratuite prin hotărâri de guvern deja adoptate.
Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins, miercuri, ca inadmisibilă, contestaţia doctoriţei Adriana Camelia Râmneanţu, de la Cabinetul de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă Lugoj, acuzată de luare de mită în formă continuată.
Chirurgul cardiolog Caius Glad Streian de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, condamnat de Tribunalul Timiş, în vară, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, a fost obligat de Curtea de Apel Timiş (CAT) să urmeze un curs de pregătire postuniversitară cu tema ''Etică, integritate şi deontologie profesională în domeniul medical''.
Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu şi efectuează investigaţii la Ministerul Sănătăţii (MS) în legătură cu situaţia Institutului Naţional de Hemofilie şi absenţa protocoalelor terapeutice privind prescrierea unui număr de medicamente compensate, informează AP, joi, printr-un comunicat de presă.
Asociaţiile de pacienţi, producătorii de medicamente, farmaciştii au cerut miercuri, într-o dezbatere publică, retragerea proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Metodologiei privind modul de calcul şi procedura de avizare şi aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizaţie de punere pe piaţă în România.
Platforma online GoPharma a înregistrat creşteri de până la 10 ori în primele 6 luni de la lansare, însemnând aproximativ 1.100 de farmacii înscrise faţă de 100 iniţial - cu un total de peste 2.700 puncte de lucru, care plasează 2.100 comenzi săptămânal, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Marius Ciupercă, director general Setrio Soft.
Taxa pe valoare adăugată pentru serviciile de sport şi fitness ar putea să fie redusă de la 20% la 9% potrivit unui proiect de modificare a Codului fiscal, depus la Senat de deputaţii Valeriu Steriu şi Eugen Tomac.
Pagina precedenta | Pagina urmatoare