Cele mai citite
 


Ultimele articole
Cunoaşterea ştiinţifică se diversifică continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie sau despre mediu. Prezentăm o selecţie a celor mai importante descoperiri din diferitele domenii de cercetare ştiinţifică anunţate în cursul lunii octombrie.
O proteină secretată de un vierme parazit suprimă astmul la şoareci, oferind speranţa unui nou tratament eficient împotriva alergiilor şi bolilor autoimune la oameni, relatează AFP.
MEDIjobs a lansat cea mai avansată soluţie de recrutare medicală la nivel european-MEDIrecruit, ca răspuns la solicitările în creştere ale specialiştilor medicali cu studii finalizate care doresc o carieră medicală în ţară sau al celor care doresc să revină în România să profeseze, potrivit unui comunicat al companiei remis joi AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat joi că personalul medical din România cunoştea situaţia infecţiilor nosocomiale din spitale şi că măsurile luate în acest sens cu privire la investiţii, reguli pe care trebuie să le respecte pacienţii şi mecanisme de control ale autorităţilor se datorează într-o bună măsură a ceea ce s-a întâmplat la Colectiv.
Pacienţii arşi vor fi trimişi în străinătate în cazul unei tragedii asemănătoare celei care s-a petrecut anul trecut în clubul Colectiv, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, precizând că în spitalele din ţară pot fi trataţi în condiţii optime 10 - 20 de astfel de răniţi.
Academicianul Leon Dănăilă, primul pe lista PNL Bucureşti pentru Senat, a declarat joi că nu ar accepta funcţia de ministru al Sănătăţii dacă i s-ar propune acest lucru, precizând că doreşte să profeseze în continuare ca medic şi să facă parte din comisia parlamentară de specialitate.
Barocamera de la unitatea de arşi a Spitalului de Urgenţă Floreasca nu poate fi folosită pentru tratamentul marilor arşi, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu spune că, dacă i se va propune după alegeri, în eventualitatea în care Dacian Cioloş va fi desemnat din nou premier, să continue la Ministerul Sănătăţii, va accepta.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat joi că românii vor avea ''un acces mai bun'' la medicamente prin adoptarea de către Guvern a hotărârii care reglementează noua metodologie de stabilire a preţurilor maximale în cazul acestora.
Majoritatea astronauţilor implicaţi în misiuni de lungă durată în spaţiu se plâng de dureri de spate, în ciuda faptului că în imponderabilitate nu se depune nici un efort la ridicarea obiectelor grele. Oamenii de ştiinţă americani susţin că au descoperit cauza după un studiu efectuat recent, ale cărui concluzii au fost publicate miercuri în jurnalul ''Spine'', informează Live Science.
Pagina precedenta | Pagina urmatoare