Cele mai citite
 


Ultimele articole
O echipă de medici de la Spitalul "Bagdasar Arseni", condusă de neurochirurgul Jean Ciurea, a efectuat la începutul acestei săptămâni o intervenţie chirurgicală în premieră în România la o pacientă cu distonie primară complexă cervicală şi axială, operaţia constând în introducerea unui electrostimulator la nivelul ţesutului cerebral.
Numărul cazurilor de boli venerice a atins un nivel fără precedent în Statele Unite în 2015, potrivit autorităţilor sanitare federale, care se plâng de reducerea drastică a bugetelor de prevenţie şi îngrijire, informează joi France Presse.
Malta este ţara din Uniunea Europeană care deţine cel mai mare procent de adulţi obezi, în timp ce România este cea mai puţin afectată de această problemă de sănătate publică, potrivit statisticilor publicate joi de Eurostat şi citate de AFP.
Mai multe mămici din Bistriţa, însoţite de copiii lor, au protestat vineri, timp de o oră, în faţa Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, în semn de solidaritate cu părinţii bebeluşului de opt luni decedat la Suceava, în timp ce era transportat cu un elicopter SMURD spre Iaşi.
DSP Suceava a solicitat Primăriei Suceava să se implice în dotarea şi renovarea a opt cabinete stomatologice din unităţi şcolare din municipiu, ce dispun de ''aparatură uzată fizic şi moral'', ce nu corespunde standardelor prevăzute de legislaţia în vigoare, a declarat, vineri, directorul instituţiei, Andrei Ianovici.
Facebook şi-a cerut scuze pentru eliminarea unui videoclip postat de un grup suedez, care avea drept scop conştientizarea cancerului mamar, explicând că a fost o decizie incorectă, relatează vineri BBC News.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit peste 5.100 de doze de vaccin hexavalent şi a început repartiţia acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă administrativă în cazul unui bebeluş în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care a murit în elicopterul care-l transporta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava la un spital din Iaşi, pentru a se vedea dacă au fost respectate toate procedurile în gestionarea cazului, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Cătălina Zorescu.
Biochimistul Edward Adalbert Doisy s-a născut la 13 noiembrie 1893. A absolvit studiile universitare şi post-universitare la Universitatea din Illinois, apoi a obţinut doctoratul la Universitatea Harvard, în 1920. A predat la Universitatea de Medicină Washington, din St. Louis, Missouri, în perioada 1919-1923, apoi la Universitatea St. Louis, între 1923 şi 1965.
Copiii cu vârste de 11-12 ani pot primi doar două doze de vaccin anti-HPV pentru a preveni mai multe tipuri de cancer, printre care şi cel de col uterin, au anunţat, joi, autorităţile americane. Până în prezent, recomandarea era de trei doze de vaccin contra Human Papilloma Virus (HPV), informează AFP.
Pagina precedenta | Pagina urmatoare